Vita:Borg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cscr-former.svgA(z) Borg kiemeltszócikk-jelölt volt.
Itt találod meg, miért nem kapta meg a kiemelt státuszt. A régebbi jelöléseket itt gyűjtjük össze.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Jelölték kiemelt szócikknek Sikertelen jelölés
Megjegyzések: A Magyar Wikipédia történetének e korai szakaszában a kiemelési eljárás egyet jelentett a kezdőlapra jelöléssel. Lásd: [1]
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sci-fi témájú szócikkek (színvonalas besorolás)
Nuvola apps konquest.png Ez a szócikk témája miatt a Sci-fi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Színvonalas Ez a szócikk színvonalas besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Batman666 (vita), értékelés dátuma: 2008. szeptember 18.
Sci-fi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Televíziós sorozatokkal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
TV-icon-2.svg Ez a szócikk témája miatt a Tv-sorozatok műhelye érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Televíziós sorozatokkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

adalék[szerkesztés]

Adalék a nanotechnológiához: az 1980-as években (?) sikerült egy ammóniamolekulát nanotechnológiai módszerekkel összerakni (forr: Mindentud. Egy.)

Lásd még: Björn Borg OsvátA. 2005. május 20., 21:49 (CEST)

Beírhatod valahova, asszem az angolban is szerepel. Nekem nincs kedvem most ezzel tötyörészni, háborgok a híreken, amiket a tévében hallottam (sajnos, a családom mindig bekapcsolja, holott ki kellene vágni inkább az ablakon). Gubb 2005. május 20., 21:58 (CEST)

Szerintem itt: (a Borg diplomácia általában ebben a kétdimenziós vonatkoztatási rendszerben mozog…) a kétdimenziós helyett inkább a bináris kifejezést kéne használni.

Kezdőlapról[szerkesztés]

    • megjegyzés megkérhetnék mindenkit, hogy a cikk minősége alapján szavazzon, ne az alapján, hogy mennyire érdekli a téma? engem se érdekelt az eddigi cikkek közül pl. a Gottlob Frege, a Wigner Jenő (azt se tudtam, kik ezek) vagy a 35 mm-es film, de ettől függetlenül nagyon szépen megírt cikkek. ez a Borg is egy nagyon jól megírt cikk, témától függetlenül. Alensha 2005. május 29., 20:35 (CEST)
    • Bár nem itt kellene vitázni, de egyrészt rengeteg trekkie és trekker van a világon (le merném fogadni, hogy a Föld populációjának kb. 20%-a, de csak tipp); úgyhogy sokakat érdekel; másrészt akkor javasoltam, amikor épp hiány volt kiemelt cikkekben ("csak ha nincs más alapon)". Gubb 2005. május 29., 21:05 (CEST)
    • Szerintem nem csak trekkie szemmel nézve érdekes, bár ezt elég nehéz elfogultként megítélnem :) Az biztos, hogy ők a legjobban sikerült idegen faj (bocs, Mr. Spock!) és nagyon jól megírt cikk. (Gubb, néha kimondottan rokon léleknek tűnsz :) Zsombor, köszi, hogy átgondoltad a szavazatod :) Alensha 2005. május 29., 21:42 (CEST)
    • Szerintem nem feltétlenül a Borg a legjobban sikerült faj, sőt kezdetben engem nagyon idegesítettek unalmas nagyképűségükkel és kukaságukkal. De azért tényleg jól, logikusan és tudományosan ki vannak találva. A romulánok egy picit izgalmasabbak a maguk titokzatosságával, szovjetes sunyiságával és erőszakosságával, a TNG-ben a legjobb részek szerintem (kevés kivétellel) nagyrészt azok voltak, amelyekben ők játszották a központi szerepet. Gubb 2005. május 29., 22:11 (CEST)
    • Épp az bennük a hátborzongató, hogy keveset beszélnek. Olyan terminátor-jellegűek. Mennyire lenne ijesztő egy olyan főellenség, aki folyamatosa pofázik, mint Maris néni a piacon? :) A romulánok is igen jól ki vannak találva, én már a TOS idején jobban bírtam őket, mint a klingonokat. A cikkre visszatérve, tulképp ez nem csak egy sci-fi sorozat része, hanem lehetséges jövőkép, és eszméletlenül jól megírtad a cikket, szóval mindenképp mehetne a kezdőlapra. Alensha 2005. május 30., 13:25 (CEST)