Vita:Baphomet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Elkezdett szerkesztés[szerkesztés]

Elkezdtem a szerkesztést és akinek van kedve hozzá folytassa. Szerintem be lehetne rakni még más kategóriákba is.--Szabadítsuk fel a Wikit! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője IGe (vitalap | szerkesztései) 2005. augusztus 8., 21:47

Hi! Baphomet _ A TEMPLOM VÉDŐJE, AZ EMBERISÉG JÓTEVŐJÉNEK ATYJA Sztem ezt jelenti, és Eliphas Levi is igy gondolta asszem. Úgy emlékszem ezt írja is valahol. tenkju Boemund


Olvasmányaim alapján helyes az az állítás, miszerint a Templomosok ellen intézett perben azzal vádolták őket, hogy Baphometet (egy bálványt) imádtak, aminek egyesek szerint két arca volt, mások szrint feje hejett koponyát viselt, megint mások szerint kecske feje volt, sőt volt olyan is,aki azt állította, hogy macska képű. A kínvallatásokra sokan beismertek minden felsorolt vádpontot (köztük Baphomet imádását is), melyeket később visszavontak. Ezzel csak tetőzték a bajt, mert visszaeső eretnekséggel vádolták őket utána.


"A latin „TEMpli Omnium Hominum Pacis ABhas”, vagyis „az isteni béke temploma az emberek között” kifejezés gyakori rövidítése volt a Tem. Oph. Ab. Lévi úgy vélte, ez utalás Salamon templomára, ami a korabeli elképzelés szerint a békét hozza az emberiségnek. A rövidítés visszafelé olvasva majdnem tökéletesen kiadja a Baphomet nevet."

TEMpli Omnium Hominum Pacis ABhas <-> BA - P - H - O - MET - nem csak majdnem, hanem tökéletesen kiadja a Baphomet nevet – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 193.6.52.129 (vitalap | szerkesztései)