Vita:Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Sci-fi témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Filmekkel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)

Cím[szerkesztés]

Az alcímet ennél a filmnél gondolatjel helyett kettősponttal kell elválasztani. (DVD-s feliratban is így van.) Egyrészt azért, mert az eredeti címben is kettőspont van. Nálunk ráadásul az alcím más, mint az eredeti címben, ezért a kettőspont azt is jelöli, hogy az eredeti cím meg van szakítva, át van alakítva. Másrészt az Aliens versus Predator cím videójátékokat is jelöl, ezáltal a filmcímhez kettőspontot kell alkalmazni. (Viszont a Requiem alapból szorosan kapcsolódik hozzá, ezért akkor is kettőspontos lenne, ha nem létezne videójáték.)

A kettes szám után pont kell.

Ha a szövegbe kiírjuk a teljes címet, akkor azt idézőjelbe kell tenni, ugyanis a kettőspont mondatformáló jel. (A gondolatjeles címekhez is kell idézőjel.) Én viszont nem erőltetném a magyar alcímet. Senki nem szereti.

Nonszensz, hogy ha az Alien megkapja a többesszámot, akkor a Predator szó után 2-es szám van. Az "Aliens versus Predator: Requiem" előtt Alien versus Predator volt, és azt senki nem nevezte át Aliens versus Predator-ra. Így nem létezhet Aliens versus Predator 2. (Csak játékban. ^-^") Én úgy tudom, hogy ezeknél "Alien versus Predator 2 - Requiem" lett, de úgy látom, hogy már az összes külföldi cím ki lett törölve. CsepeLee fiú vita 2010. március (CET)