Szerkesztő:Xia/Wikitábor - 2012. Veszprém

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2012. augusztus 2–5 között a harmadik Wikitáborban gyűltek össze a kalandvágyó Wikipédisták, hogy Matteo55 és Mihálykó Péter kalauzolásában bejárhassák Veszprémet és környékét. Az érkezést követő ebéd után azonnal városnézésre indult a csapat, ami Veszprém földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően gyakorlatilag egy minitúrát jelentett az igencsak meleg csütörtöki délután folyamán.

Indulásra készen
A gyönyörű veszprémi utcák
Városnézés némi hegymászással


Másnap délelőtt busszal utazott a társaság a festői Bakonybélbe, a Borostyán-kúthoz és a Kálváriához, majd a helyi arborétumot is bejártuk.

Így is meg lehet szabadulni a nem kedvelt szerkesztőktől


Út a Kálváriára


Kiadós ebéd után a csapat kettévált, a bátrabbak Bakonybél - Pörgöl-barlang - Szépalmapuszta - Kis-szépalmapuszta - Kőris-hegy - Márvány-völgy (Ördög-lik márványbánya) - Halomsírok - Bakonybél útvonalon tettek meg egy jó húsz kilométeres túrát, a kevésbé bátrak visszabuszoztak Veszprémbe, ahol a Szaléziánum kincseit tekintették meg és fényképezték le a Wikimédia Commons számára.

A túrázó bátrak


A Szaléziánum kincsei


Szombaton tihanyi városnézés következett, ugyancsak finom ebéddel és fagyizással, majd fürdőzéssel a Balatonban.


Este körülültük a tábortüzet a kollégium hátsó udvarában és önfeledt beszélgetés mellett szalonnát, kolbászt és öklömnyi hagymákat sütögettünk.

Vasárnap délelőtt az emléklapok kiosztását követően többen is tartottak előadást, Oren és Matteo55 a magyarországi múzeumokkal való együttműködéssel kapcsolatosan beszéltek arról, mennyire fontos, hogy bevonjuk a múzeumokat, a felsőoktatási intézményeket a Wikipédia munkájába.

Természetesen a tábor alatt kötetlen formában megvitattuk a Wikipédia jelenlegi helyzetét, több, szerkesztéssel kapcsolatos problémát és fejlesztési ötletet is. A legfontosabb azonban talán az, hogy az ilyen összejövetelek lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználói álnevek alatt szerkesztő, interneten kommunikáló emberek jobban megismerjék egymást, ami a Wikipédia-közösség építését is elősegíti.