Tokyo Game Show

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Tokyo Game Show (東京ゲームショウ; Tókjó Gémü Só?), röviden TGS, egy évente tartott videójáték kiállítás, amit Japánban tartanak Chiba város Makuhari Messe kerületében. Hasonlóan a Lipcsei Games Convention-höz, de ellentétben az E3-al a Tokyo Game Show az utolsó két napon nyitva áll a nagyközönség előtt.[1]

2007-ben, a show szeptember 20-23-ig tartott két üzleti és két nyilvános nappal. 2008-ban október 9. és október 12. között került megrendezésre.

Történelem[szerkesztés]

Az első Tokyo Game Show 1996-ban került megrendezésre. Eredetileg évente kettőt tartottak, egyet tavasszal, egyet ősszel. 2002-ben ez a forma megváltozott és attól kezdve csak ősszel zajlik.

Az események rövid összegzése[szerkesztés]

2004[szerkesztés]

A Tokyo Game Show 2004 (szeptember 24., 25., 26.) 117 kiállítót foglalt magában 500 számítógéppel és videójátékokkal kapcsolatos eszközzel. Több mint 160000-en látogatták meg.

2005[szerkesztés]

Tokyo Game Show 2005 (szeptember 16-18.)

A Microsoft egy nappal korábban saját konferenciát tartott

A show két vitaindító előadással kezdődött. Az elsőt Robert J. Bach, Home and Entertainment Division(Otthoni és Szórakoztatási részleg) vezető alelnöke és a Microsoft Xbox irodájának vezető tagja tartotta.[2]

Bár a Nintendo hagyományosan nem jelent meg a kiállításon, abban az évben mégis Ivata Szatoru a Nintendo elnöke mondta el a második beszédet, melyben bemutatta a Wii(akkor még Revolution) új típusú játékvezérlőjét.

Voltak rá utalások, hogy a rendezvényen lesznek kipróbálható PlayStation 3-ak, de végül nem így történt. Ekkor mutatták be először a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots-t videó formájában. Kodzsima Hideo azonban valós idejű képeket is mutatott, amiket egy PS3 devkit-tel játszott le(azaz számítógépen futott).

2006[szerkesztés]

2007[szerkesztés]

2008[szerkesztés]

Hivatkozások[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Hivatalos oldalak