The Pirate Planet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A kalóz bolygó
Doctor Who
16. évad. évad, 99. (490-493). epizód
Eredeti cím The Pirate Planet
Főszereplő
Vendégszereplő
Író Douglas Adams
Rendező Pennant Roberts
Producer Graham Williams
Gyártási szám 5B
Első sugárzás 1978. szeptember 30.-1978. október 21.
Első sugárzás Magyarországon -
Játékidő 4 25 perces epizód
Kronológia
Előző The Ribos Operation
Következő The Stones of Blood

A The Pirate Planet a Doctor Who nevű sci-fi sorozatának a 16. évadjának a 2. története, melyet 1978. szeptember 30. és 1978. október 21. között vetítettek négy epizódban. A részt a Monty Python közreműködője, egyben a Galaxis útikalauz stopposoknak készítője, Douglas Adams írta, aki saját humorát is beleszőtte a történetbe.

Történet[szerkesztés]

A Tardis a Calufrax bolygóra bolygóra utazik a műszerei szerint... vagy mégsem? Minden jel szerint a Zanakon vannak. A bolygó lakói furcsa nyugalomban élnek. A Doktor rájön, hogy a titokzatos Kapitány és Lady Xania a bolygó zsarnok, akik az űrkalózkodás egy szokatlan módján élnek (bolygókra teleportáltatják a Zanakot, ezzel a megszállt bolygó felszíne elposztol, s belőle kibányásszák az ásványokat).

Könyvkiadás[szerkesztés]

Miután Douglas Adams nem jutott együttműködésre a Target könyvkiadóval, ezért nem készült hivatalos könyvváltozata a résznek.

DVD és VHS kiadások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The_Ribos_Operation című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.