Ugrás a tartalomhoz

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
FejlesztőStarbreeze Studios
Tigon Studios
KiadóVivendi Games
SorozatThe Chronicles of Riddick
MotorStarbreeze Engine
PlatformokXbox
Windows
Kiadási dátumXbox

PC

Verzió1.1 (Windows)
Legfrissebb kiadás
Stabil1.1 (Windows)
MűfajFPS
JátékmódokEgyjátékos
Korhatár ESRB: M
PEGI: 16+
USK-besorolásUSK 18
AdathordozóCD, DVD
A The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay weboldala
SablonWikidataSegítség

A The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay egy PC-re és Xbox-ra kiadott videójáték, amely a Riddick univerzumban játszódik. Főszereplője Richard B. Riddick

Történet[szerkesztés]

A játék egy szökésnek a története, amely egy visszaemlékezésként jelenik meg. Riddick éppen Johns foglya, aki Butcher Baybe szállítja. Johns eladja őt, a börtön vezetőjének Hoxie-nak.

Riddick rögtön találkozik Abbottal, egy magas rangú tiszttel. Ő Ruston keresztül irányítja, és félemlíti meg a fegyenceket. Riddick hamar elintézi Rustot, majd visszautasítja Abbottot, aki a Rust helyére akarja tenni. Lázadás tör ki, Riddick pedig a gyengélkedőn keresztül megszökik, eljut a vezérlőterembe, ahol betáplálja a DNS-ét a rendszerbe. Ennek köszönhetően, képes fegyvereket felvenni. Visszatér a börtön területére, és egy jókora nyíláson lezuhan. Furcsa helyen találja magát, tele fura degenerálódott alakokkal. Itt lent találkozik Pope Joe-val. Megkéri, hogy szerezze vissza az "áldott hangdobozát". Riddick megteszi, cserébe Pope Joe ellátja sérült karját. Megmutatja a tovább vezető utat is, és figyelmezteti, hogy ne bízzon a szemeiben. Riddick szeme ekkor hirtelen érzékennyé válik, a gyertyák fénye is vakítja. Narrátorként Shirah beszél, nem tudni, hogy ő, vagy Joe adja Riddicknek az új képességet, de innentől kezdve Riddick lát a sötétben. Riddick átküzdi magát az őrök szállásán, egészen az űrhajókikötőig. Itt csak egy magas rangú személy léphet be, ezért a Abbottot keresi fel. A küzdelemben Abbott súlyosan megsérül, amikor az addig passzív Johns lefegyverzi Riddicket, és közli vele, hogy egy másik börtön után néznek, mivel nem megfelelő a pénz. Csakhogy Johnst is lefegyverzi Hoxie, és az őrök.

A következő börtönszekció, ahová kerül, mélyen a föld alatt van. Odalent lakóboxokban tartják az elítélteket, és csak egy közös udvarra mehetnek. Riddick, hamar rátalál a továbbvezető útra, ám szüksége van egy kódkártyára. Pár bokszmeccs megvívása után ismét Abbott elé kerül, akit ez alkalommal meg is öl. Elveszi tőle a kártyát, így elindul a bánya mélyére. Itt találkozik Jagger Vallance-szal, aki szintén szökni akar. Riddick elhelyez egy bombát, ennek eredményeként idegen lények (xeno) özönlik el a börtönt, kiirtva az őröket. Riddick könnyűszerrel eléri az utolsó űrhajót, ám Johns rájuk támad. Riddick megsebzi Johnst, ám Vallance véletlenül őt lövi le. Mindketten a padlóra kerülnek, amikor az őrök lelövik JV-t.

Riddick egy harmadik börtönbe kerül. Ez az eddigi legkeményebb börtön, a fegyencek hibernálva vannak, csupán napi két perc mozgás engedélyezett. Riddick egy másik ember kapszuláját használva kijut a tároló terembe, innen egy harci robotot használva eljut az űrhajókig. Kiszáll a gépből, amikor rátámad egy csapat katona. Riddick leugrik a platformról, egyenesen Johns űrhajórára. Bemászik, és leüti. A hajót eltalálja egy rakéta, ezért az égő hajóval berepül Hoxie-hoz. Először eladná Johnst, a szabadságáért cserébe, de Hoxie testőrrobotokat küld rá. Riddick legyőzi őket, majd Hoxie-t egy székhez kötözi, a fejére pedig a saját szemüvegét teszi. Hoxie-t a saját katonái lövik szitává. Riddick Johnst a saját foglyaként vezetve eljut egy másik űrhajóhoz, és mindketten lelépnek.

További információk[szerkesztés]