The Braxtons

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Braxtons
Információk
Eredet Atlanta, Georgia USA
Alapítva 1989
Aktív évek 1989 - 1997
Műfaj R&B
Kiadó Arista Records, Atlantic Records
Kapcsolódó előadók Toni Braxton
Tagok
Toni Braxton
Trina Braxton
Towanda Braxton
Traci Braxton
Tamar Braxton
A The Braxtons weboldala
SablonWikidataSegítség

A The Braxtons amerikai R&B-lányegyüttes volt az 1990-es években. Az együttest 1989-ben alapította öt lánytestvér, Toni, Tamar, Trina, Towanda és Traci Braxton.

Először az Arista Recordshoz szerződtek le, ahol megjelentették első kislemezüket, a Good Life-ot. (A dal hallható Toni The Essential Toni Braxton című válogatásalbumán bónuszszámként.) A Good Life nem aratott sikert, és a kiadó megvált az együttestől, de a legidősebb lánytestvérre, Tonira felfigyelt Antonio „L.A.” Reid és Kenneth „Babyface” Edmonds, akik épp ekkor alapították meg a LaFace Recordsot. Az egész együttest nem akarták leszerződtetni, mert már volt egy lánycsapatuk, a TLC, de szólóénekesnőt szerettek volna. Reid és Babyface leszerződtették Tonit a kiadójukhoz, és az együttes feloszlott.

1996-ban hárman, Trina, Tamar és Towanda újraalapították a The Braxtonst, és az Atlantic Recordsnál megjelentették első és egyetlen albumukat, a So Many Wayst. Traci terhessége miatt nem énekelhetett velük. Ezután Tamar is szólókarrierbe kezdett, és az együttes feloszlott.

Trina 2004-ben szerepelt Tyler Perry Meet the Browns című színdarabjában, Tracy Stevens szerepében. Towanda megjelent a Starting Over valóságshow második évadjában.

Diszkográfia[szerkesztés]

Albumok
Kislemezek

Források[szerkesztés]

  1. a b c Roberts, David. British Hit Singles & Albums, 19th, London: Guinness World Records Limited, 77. o. (2006). ISBN 1-904994-10-5