Szoftverprojekt-menedzsment

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A szoftverprojekt-menedzsment a projektmenedzsment azon része, amely a szoftverfejlesztési projektek tervezésével, ellenőrzésével és végrehajtásával foglalkozik.

Projekttervezés[szerkesztés]

A projekttervezés célja a projekt terjedelmének (scope) meghatározása, a munka becslése, a projekt ütemezés elkészítése. A projekttervezés a ügyfél igényeinek, a projekt követelményeinek meghatározásával kezdődik. Ezek alapján elkészül a projektterv amely tartalmazza az elvégzéshez szükséges feladatokat.

Projekt követés és ellenőrzés[szerkesztés]

A projekt követés és ellenőrzés célja a projektmenedzser, a szponzor, a projekttagok és a menedzsment részére a projekt előrehaladásáról, állapotáról jelentés készítése. Ha a projekt eltér a tervtől, a projektmenedzser intézkedhet. A projektmenedzser státuszmegbeszélések segítségével kaphat információkat a projekttagoktól. A változások projektbe építéséért a változáskezelési eljárás a felelős.

Szoftver követelmények[szerkesztés]

Projekt követelményeinek meghatározása során az üzleti elemző vagy tervező meghatározza az üzleti igényeket. A szoftver követelmények alapján tervezik meg a megoldást.

Kockázatmenedzsment[szerkesztés]

Kockázatmenedzsment tárgya a projekt kockázatok meghatározása, mérése, kezelése, felügyelete ill. követése. Általánosságban a kockázat kezelése magában foglalja a kockázat elkerülését, a kockázat más szereplőre való átruházását, a káros hatások csökkentését vagy a kockázat következményeinek elfogadását. A hagyományos kockázat menedzsment a természeti ill. jogi esetekre korlátozódik (természeti katasztrófa, tűz, baleset, haláleset, jogi perek).

Szoftverprojektek problémái[szerkesztés]

A problémák 3 különböző nézőpontból erednek: projektmenedzser, fejlesztők, ügyfelek.

  • A projektmenedzserhez köthető problémák: a szerepek meghatározásának hiánya, becslési és tervezési képesség hiánya, döntési képesség hiánya. A projektmenedzsernek figyelnie kell a idő-költség-minőség 3 alapvető korlátjára.
  • A fejlesztőhöz köthető problémák: az alkalmazás hiányos ismerete, a fejlesztői eljárások ismeretének hiánya, a leírások frissítésének a hiánya, határidő betartása, alkalmazás követelményeinek a változása.
  • Az ügyfélhez köthető problémák: pénzügyi korlátok, határidőn túli szállítás.

Lásd még[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]