Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Príma Pék/próbalap

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Príma Pék Cafe & Bakery[szerkesztés]

Cégünkről[szerkesztés]

A Príma Pék Kft az első hazai pékszaküzlet hálózat volt a 90-es években. A tulajdonosok és a pékmesterek komoly elhivatottsággal állnak a saját fejlesztésű, titkos receptek folyamatos tökéletesítéséhez, a hagyományos megoldások, egészséges alapanyagok használatához. Így a cégnél olyan süteményeket, kenyereket sütnek, amelyekben kerülik az adalékanyagokat, törekszenek a bio- illetve teljes kiőrlésű gabonák használatára. A cég legújabb fejlesztésű termékei a természetes anyagokból készült, de kalóriaszegény péksütemények, amelyek közelmúltbeli bemutatásuk óta különösen kiemelkedő piaci sikereket hoztak a cégnek

A Príma Pék Finompékáru Kft. 1991-ben alakult és így Magyarországon, ill. Budapesten az első pékszaküzlet hálózat lett. A vállalatot a jelenlegi tulajdonosok 1998-ban vásárolták meg, így került 100%-os magyar tulajdonba, azzal a határozott szándékkal, hogy piacvezető pozícióját Budapestre vonatkozóan folyamatosan fenntartsák. A cég reorganizálása és a szortiment bővítése mellett az egészséges táplálkozást tartottuk fő szempontnak, ami teljes mértékben találkozott vásárlóink többségének igényeivel. Törekszünk a legjobb minőségű alapanyagok felhasználására az adalékanyagok használatának csökkentésére, elhagyására, a teljes kiőrlésű, ill. bio gabonával készült termékek egészségtudatos kommunikációjára. Előrehaladott fejlesztésünk – a piacon már régen várt- csökkentett szénhidrát tartalmú- termékcsoport bevezetése is. Jelenleg 20 saját üzemeltetésű értékesítési ponttal és több franchise partnerrel rendelkezünk, de várjuk további, a hálózatunkhoz csatlakozni szándékozó lehetséges partnereink jelentkezését is!

Termékismertető[szerkesztés]

A sütőipari termékek -mint növényi eredetű ételek- a lakosság egyik legfontosabb táplálékforrása. E termékekkel magunkhoz vett táplálék egyaránt jelent energiapótlást és a testszövetek alkotóanyagát. Az ember, mint vegyes táplálkozású lény, emésztőrendszere viszonylag nagy tömegű élelmiszer napi felvételét igényli. A táplálkozáshoz felhasznált élelmi anyagok az egészség megtartását, a jó fizikai és szellemi erőnlét biztosítását szolgálják.

A sütőipari termékeknek jelentős a szénhidráttartalma. A szénhidráttartalom nagy része keményítő, kisebb része cukor és rostanyag. Az élelmi rost, egyes növényi zsiradékok humán szükségletére az utóbbi egy-két évtizedében terelődött a figyelem -a dietetikusok révén. A gabona-magvak héjrésze jelentős mértékben, magbelső rész mérsékeltebb arányban tartalmaz rostanyagot. A gabona és korpafélék élelmi rost tartalma 17-60 % közötti a gabona terméktől függően. Szervezetünk részére az olajok, zsiradékok energiaforrásul szolgálnak, másrészt a zsiradékban oldható anyagok oldószerének szerepét töltik be. Ettől igen eltérő feladatot szolgálnak a telítetlen, különösen a többszörösen telítetlen zsírsavak. A többszörösen telítetlen zsírsavak a vitaminokkal megegyező biológiai feladatot látnak el az emberi szervezetben.


[[Fájl:Termékismertető|bélyegkép]Termékismertető]