Szerkesztővita:Amischa8519

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Texaner 10 évvel ezelőtt

Kedves Amischa,

Miután csak most (21-én este) olvasom a Kiskunmajsa kapcsán kialakult véleménycserét nem tudok élni a 22-ére szóló meghívással. De nagyon örülnék, ha lehetőséget kaphatnánk, vagy én, vagy valamelyik más tapasztalt szerkesztő, hogy találkozzunk önökkel, és megbeszéljük, milyen módon lehetséges a leggyümölcsözőbb együttműködés a Wikipédia és a Nemzeti Művelődési Intézet Kiskunmajsai Járást mintaprojektje között. Annak semmi akadály, hogy a Wikipédia szabályait betartva minden helyi hagyomány, érték helyet kapjon a Wikipédián. De ehhez figyelembe kell venni a 260 nyelvi változatban megjelenő online enciklopédia sajátos formáit, és szabályait. (Pl. a reklám tilalmát). Kérem jelezze a vitalapomon, hogy hogyan lehetne egy találkozót megszervezni a Wikimédia Magyarország Egyesület és a Kiskunmajsai Járást mintaprojekt között. --Texaner vita 2014. január 21., 18:53 (CET)Válasz

Kedves Amischa, és h430793

Mivel Kiskunmajsa és korábban Tiszakécske helyi értékeivel kapcsolatosan szerkesztési viták alakultak ki szeretném felajánlani a segítségemet, hogy a wikipédia sajátos környezetét és szabályait megismerhessék.

A Wikipédia egy 260 nyelven elérhető multinacionális enciklopédia és ennek megfelelően a magyar változat szerkesztőinek is alkalmazkodniuk kell a nemzetközi szabályokhoz. A magyar wikipédia közösség minden új szerkesztőt örömmel fogad és a Wikimedia Magyarország Egyesület örömmel támogatja a nemzeti értékek megjelenítését. Ezért nagyon őrölnék, ha lehetőséget találhatnánk, hogy személyes megbeszélés keretében megnézzük, hogyan kapcsolhatók össze Wikipédia nemzetközi szabályai és helyi értéktár rendelet alapján a helyi Értéktár Bizottságok által hozott határozatok.

Kérem egyeztessünk egy időpontot 2014 február 8-után, amikor személyes találkozás keretében kidolgozhatunk egy útmutatót a helyi Értéktár Bizottságok részére, hogy a helyi értékeket, hogyan milyen formában tudják elhelyezni a Wikipédián.

Addig kedvcsinálónak, ha még nem találkoztak vele nézzék meg a két alábbi lapot: Wikipédia:Mi_nem_való_a_Wikipédiába és Wikipédia:Tüntesd_fel_forrásaidat!

Közvetlen E-mail cimem: kalman.hajdu@wikimedia.hu bármilyen kérdésben állok február közepéig is a rendelkezésükre.

--Texaner vita 2014. január 23., 07:55 (CET)Válasz