Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Zetenygabor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2024-es verőcei hajóbaleset[szerkesztés]

A 2024-es verőcei hajóbaleset a Duna Visegrád felöli szakaszán, 2024. május 18-án, 22 óra 17 perckor történt, eddig tisztázatlan körülmények között. A fiatalok egy motorcsónakkal éppen a nagymarosi fesztiválról hazafelé indultak, amikor - eddig tisztázatlan okokból - összeütköztek egy jóval nagyobb szállodahajóval. A szemtanúk és hírlapok szerint a hajós nem vette észre, hogy balesetet szenvedtek, hanem majd miután lecserélték, alvása után vett tudomást az eseményről.

A szerencsétlenül járt hajóban a baleset pillanatában 8 ember utazott, közülük ketten meghaltak, öt embert pedig drónokkal keresnek. A baleset egyetlen túlélője a verőcei városhatárnál, 23 óra körül mászott partra a Limes-őrtoronynál, mert ott volt kerítéses szakasz, mondja Grauszmann György, Verőce város polgármestere. A férfit sürgősségi osztályon kezelik, fej-és kulcscsont sérüléssel.

A baleset utáni események[szerkesztés]

A BRFK tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet a baleset után Komáromnál megállítottak: kiderült, hogy ez lehet a baleset másik résztvevője, ugyanis az oldala sérült. Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.