Szerkesztő:XY/Ez csak minta műhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

User:Szabó János/Közép-Európa 2000 éves történelme[szerkesztés]

Cél[szerkesztés]

Egy szócikk létrehozása, mely minden itt élő nemzet valóságos történelmi cselekedeteire építkezve indokol, adaktál, a Kocsmafalon(egyébb) többen pozítívan fogadták a kezdeményezést, ezért javaslom műhelyi szerkesztését mindenkivel, mindenről a valósat, jó lenne belevonni a szerkesztésbe az érintett nemzetek reálisan gondolkodó történészeit és mindekit aki valós adatokat tud ehhez a lehetséges szócikkhez hozzáadni.azsobsonaj 2006. január 9., 11:42 (CET)

Résztvevők[szerkesztés]

Érintett nemzetek[szerkesztés]

cseh, szlovák, ukrán, roma, osztrák, magyar, szlovén, horvát, szerb, román[szerkesztés]

Évszázadok szerinti kategorizálás[szerkesztés]

Teendők[szerkesztés]

á

Kapcsolódó oldalak[szerkesztés]

Javaslatok, ötletek[szerkesztés]

A kezdetben nem szabad túl hosszúnak lennie, létre kell hozni az érintett nemzetek alapaxiómáit, honnan, hová és mikor erre a kérdésre kell egységes választ adni, az összes érintet nemzet Wikipédia oldalán egységes fordításban kéne megjelentetni.azsobsonaj 2006. január 9., 12:40 (CET)

Szeretném, ha valaki akinek nagyobb tapasztalata van egy szinpatikus felület létrehozására, megpróbálhatná, én ezen a terén csak szerény tapasztalatokkal rendelkezek. Előre is köszönöm. azsobsonaj 2006. január 9., 12:57 (CET)

Vita kocsmafalról(egyéb) - válasz

A nemzeteket akkor soroljuk be két kategóriába.

A. Tartósan itt élő nemzetek: szlovák, osztrák, magyar, szlovén, horvát, román
B. Történelmileg érintett nemzetek: cseh, német, lengyel, ukrán, szerb és a roma kisebbség.

A politika sajnos mindenbe belebeszél, többmint valószinű, hogy ebben a szócikkben is felüti a fejét, ezért kell minden lehetséges szemszögből, tárgyilagosnak maradni, lassan építkezni, az elején nem megkezdeni témákat, melyek nagy nemzeti ellentétekbe ütköződnének. Már csak azért is meg kell próbálni ennek a szócikknek az elkészítését, mert ha visszatekintünk a múltba, a rómaiak és a germánok “történelemhamisító” feljegyzéseinek a következményei, a 21.században is érezhetőek. A magyar-román, magyar-szlovák, cseh-német, szerb-horvát és még sorolhatnám tovább is, ellentétek mind-mind a történelmi sérelmek kategóriájába tartoznak. A történelem során K-E szinten rengeteg ismert személyiség kettős nemzetiségi besorolást kapott. Pl. A szlovákok Beňovsky-t szlováknak titulálják a magyarok Benyovszkit magyarnak. Ilyenes esetekben a történelmi neveket úgy kellene feltüntetni ahogyan azt tulajdonosa használta, utánna, ha nem lehetne egyértelműleg bizonyítani nemzetiségi hovatartozását legyen a könyvben mondj. történelmi szinten magyar-szlovák nemzetiségű.....