Szerkesztő:Wiki-tom76/Emile Erlanger &

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Emile Erlanger & Co. egy francia pénzügyi és befektetési cég volt, amit a Németországban született párizsi bankár Báró Frédéric Émile d'Erlanger alapított. Az Amerikai polgárháborút követően a Rekonstrukció alatt és az után volt aktív. d'Erlanger felesége volt Matilde Slidell, aki John Slidell Louisana államból származó kereskedő, ügyvéd és politikus lánya volt.

A cég közismert volt a konföderációnak 1863-ban kibocsájtott pamutkötvényeiről. A teljes összeg közel 3 millió fontra rúgott (kb. 14.5 millió USA dollár), azonban a felek közötti viszony megromlott és emiatt nem vettek fel több kölcsönt.

A bank 1865 után az Amerika déli vasútvonalainak valamint területek fejlesztésére fordított francia tőkének a folyósítására szakosodott.

A bank neve Erlanger Ltd. lett 1928-ban.

1958-ban a bank összeolvadt Philip Hill Higginson-nal Leo d'Erlanger irányítása alatt. A bank neve ismét megváltozott, az új név a Philip Hill Higginson Erlanger Ltd. lett. 1965-ben a bank összeolvadt M Samuel magántulajdonú bankjával. A bankot ezután Hill Samuel & Co névvel illették. A későbbiekben a TSB Group Plc. 1987-ben átvette az irányítást, s ezután összeolvadt a Lloyds Bank-kal. Így született meg a Lloyds TSB 1995-ben.

Lásd még[szerkesztés]

  • S. Isaac, Campbell & Company, a Konföderáció legnagyobb brit beszállítója, aki fizetésként elfogadta az Erlanger pamutkötvényeket.
  • John Slidell
  • Erlanger, Kentucky
  • Slidell, Louisiana

Hivatkozások[szerkesztés]

[[Kategória:Bankok]] [[Kategória:Befektetés]]