Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Variatrans/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

AUTÓMENTÉS MINT SZOLGÁLTATÁS.

A járműve műszaki hiba, közúti baleset miatt mozgásképtelenné vált. Így Ön nem tudja folytatni útját, akár merre járjon Magyarországon vagy Európában.

- Ha már lerobbant vagy mozgásképtelen lett autója nem érdemes kapkodni. Legelőször arról gondoskodjon, hogy járműve ne okozzon forgalmi akadályt. Ez az Ön érdeke is lehetőség szerint minél hamarabb biztonságos helyre juttatni a járművet. Különösen így van ez autópályák és gyorsforgalmi utak esetében, ahol a közlekedők sebessége nagy.

-Ha baleset miatt nem tud tovább haladni lényegében ugyan ez az eljárás követendő a rendőri intézkedés után, ha szükséges.

-Már biztonságos helyen van járműve nincs útban senkinek, most már van ideje megkeresni a legjobb megoldást problémájára, most kell megpróbálni megkeresni a legoptimálisabb megoldást. Nem kell a legelső autómentés ár ajánlatot elfogadnia. Két-három ajánlatból már nagy valószínűséggel nem tud hibázni. Magyarországon az okos telefonok, tabok stb… világában ez nem jelent különösebb megpróbáltatást. Okos telefon hiányában felhívja családtagját vagy barátját, titkárnőjét, valakit, aki keres az Interneten autómentőket, akiktől ár ajánlatot kér.

-Külföldön is, például Németországban az ADAC, vagy Ausztriában az ÖAMTC pontosan ugyan így jár el. Autópálya és gyorsforgalmi utak esetén a legközelebbi benzinkúthoz viszik járművét.

Így már ki tudja választani a legmegfelelőbb megoldást problémájára, legyen az azonnali szállítás, tehát autómentés. Vagy esetleg a gyűjtő szállítást választja, ami lényegesen költség kímélőbb megoldás.

A választásnál legyen körül tekintő, érdeklődjön a szállítást végzőtől.

- Rendelkezik-e engedéllyel ( autónak és a vállalkozásnak is lenni kell) - Eu-ból közösségi engedély szükséges ( autónak és a vállalkozásnak is lenni kell) - Rendelkezik-e rakománybiztosítással ( autószállítással kiegészítve ) - Számlaképes-e