Szerkesztő:Valérie Bergée

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

culTUNEration[szerkesztés]

A fogalom jelentése[szerkesztés]

culTUNEration: Az interkulturális új generáció fantázianeve, mely a culture + generation szavak összeolvasztásával létrehozott mesterséges mozaikszó.

Kiejtése[szerkesztés]

[kaltʃənəreiʃən] vagy [kaltjunəreiʃən]

Eredete[szerkesztés]

Szabó Valéria magyar marketing és üzletfejlesztő mentor, tréner alkotta meg 2023-ban.

Jelentősége[szerkesztés]

A fiatal generációk tagjai közül egyre többen, egyre hosszabb időt töltenek külföldi tanulmányokkal, munkával, és egyre szívesebben alapítanak vegyes nemzetiségű családokat. A generációk frissülése és az interkulturalitás tehát egyre szorosabban összefügg, és nem elválasztható egymástól e két jelenség.

A globális nemzedék másik társadalmi komponense pedig a Magyarországra érkező külföldi egyetemisták és munkavállalók szintén növekvő tömege.

A generációs és kulturális különbségekből adódó kommunikációs problémák páratlanul széles skálája megjelenik a munkahelyi, vállalati környezetben, illetve a társadalmi életben is, mely váratlan nehezítő - lassító hatást fejt ki az egyének közös tevékenységei, feladat teljesítései során.

A kezdeményezés[szerkesztés]

A culTUNEration kezdeményezés 2023-ban indult útjára az idősebb és fiatalabb generációk, illetve a különböző kultúrák közötti vállalati kommunikáció elősegítésére.

Eszközök

  • a 2024 januárjában induló podcast sorozat,
  • konferencia
  • online képzési és együttműködési platform, mint a megvalósítás felülete


Szereplők

  • 40 fő feletti vállalkozások és nagyvállalatok, mint a probléma keletkezési helyei
  • generációs és interkulturális szakértők, segítő, fejlesztő szakemberek, mint szervezetfejlesztők, coachok, trénerek, tanácsadók, pszichológusok a probléma szakszerű és eredményes kezelésének oldaláról
  • kivitelező vállalkozások, mint reklámügynökségek, marketing szakértők, munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalatok, mint a probléma megoldásában való közreműködők
  • magyar és magyarországon élő külföldi egyetemisták, pályakezdők, mint az intergenerációs és interkulturális társadalom folyamatosan frissülő társadalmi rétege.


Támogatók

Szakmai támogatók:

Európai Coaching Szövetség (ECA)

ICF Hungary

feltöltés alatt...


Szponzori, mentori támogatók

feltöltés alatt...