Szerkesztő:Ujraozdertegyesület

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Újra Ózdért Egyesület /Tájékoztató/

Az Egyesületet a volt ózdi, kohászaton kívüli, ma már többnyire nyugdíjas társadalmi és gazdasági vezetőkből, azzal a céllal hoztuk létre, hogy tudásunk, tapasztalatunk és kapcsolataik hasznosításával, részesei és kezdeményezői legyünk a város és térsége szükséges sokoldalú fejlesztésének.

Legfontosabb feladataink:

1. Új munkahelyek létrehozásának segítése. 2. A társadalmi együttélés szabályainak ismertetése, oktatása. 3. Az élhetőbb városunk létrehozásának segítése.

Az új munkahelyek létrejöttének érdekében:

1. Kormánytól és a pártoktól kérjük, és elvárjuk a kampányban elhangzott, ígéreteiknek a betartását. Ennek alapján már kértük a Miniszterelnök Úrtól, egy széles hatáskörrel rendelkező kormánybiztos kinevezését, mivel Ózdnak gyors és hatékony segítséget ígért.

2. Az ígéretek szerinti állami és államilag támogatott munkák és vállalatok ide telepítésével, is indokolt és szükséges lenne új munkahelyek létrehozása.

3. A munkanélküli segélyekre kifizetett összegből, a munkára alkalmas személyek távolabbi munkahelyekre történő szállításának megoldását látjuk célravezetőbbnek.

4. Szlovák területekkel együttműködve, és az előzőben javasolt újfajta utaztatási móddal, újabb lehetőséget teremthetünk a kívánatos munkalehetőségek bővítésre.

5. Lobbizunk, hogy a szakképzetlen és a bányászathoz még értő munkaerő felhasználásával, Ózdot kapcsolják be az ország vérkeringésébe. Építsék meg az évtizedek óta ígért, 25-ös út Borsodnádasdi alagútját és Miskolc felé a gyorsforgalmi utat.

6. Javasoljuk megfontolni energia erdők telepítését, és a néhány év alatt termést adó energia fák és füvek termesztésének elterjesztését, támogatását.

6. Megkeressük a hivatalos szerveket, a befolyásos ózdi kötődésű, Ózddal szimpatizáló személyeket és segítségüket kérjük elképzeléseink megvalósításához.

Az élhetőbb város érdekében:

1. Legfontosabbnak a felnövekvő nemzedék, mainál hatékonyabb, és más fajta nevelését tarjuk, ehhez készítünk javaslatokat.

2. Elkészítettük: Ózd Város Együttélési Kódex. /Szabálygyűjteményét /, hogy mindenki megismerhesse azon törvényeket, mit szabad és mit nem szabad tennie.

3. Az ígéreteknek megfelelően, kérjük és segítjük a bűnelkövetők gyors felderítését, büntetésük szigorítását, a körzeti megbízotti rendszer kiépítését.

Ózd, 2010.08.16. Telky János elnök sk.