Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Tuningegesjavito/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Üzemanyag megtakarító mágnes labirintus technológia. A P.103-as egység - védett termék - több mint egy évtizedes. Magyar kutatás, fejlesztés eredménye.

I. MŰKÖDÉSI ELVE: A felfelé haladó üzemanyag egy pontosan méretezett és beszabályozott mágneses labirintuson keresztül haladva, a felső részben elhelyezett unipoláris mágneses térben azonos töltésűvé válik. Az üzemanyag porlasztási finomsága jelentősen megnő, a porlasztás után is megőrzi azonos töltését, így a cseppek az égőtérbe jutáskor is taszítják egymást és nagyobb oxigén felvételen alapuló tökéletesebb égés jön létre.

II. FELÉPÍTÉSE: Az üzemanyagrendszerbe beépíthető acélcső házban elhelyezett - főként neodímium szuper erős mágneses terének erejét - pogácsa alakú fegyverzetekkel az ellentétes oldalon 4-6 szorosára növeljük. Ezeket a házhoz csatlakoztatva – azt söntként használva - zárt mágneses köröket alakítunk ki. Így a fluxust szóródás nélkül, a munkapontokba tudjuk koncentrálni. A készülék felbontva balesetveszélyes, elállítódik, működésképtelenné válik!

III. MŰKÖDÉSE:
Mágneses szűrő:
Az egység alján tisztítható mágneses szűrő gyűjti össze a motor finom szűrjén átjutó, 2 mikronnál kisebb fém-, rozsdaszemcséket,

így csökken az adagoló-porlasztócsúcs, vagy nagynyomású szivattyú-injektorcső meghibásodás. (A gyártótól 3-5 évente célszerű megrendelni a szűrő tisztítást.

2.  Pólusváltó labirintus: 

A felfelé haladó üzemanyag molekulái - egy méretezett, beszabályozott labirintusban szuper erős - csak É-i vagy csak D-i - pólusváltások között haladva instabillá válnak. Az váltakozó, erős mágnesek hatására, az üzemanyag porlaszthatósága és az elérhető porlasztási finomság jelentősen megnő.

3. Unipoláris mező: A felső részben kizárólag D-i pólus erőterében a molekulák szerkezetében meglepő változás következik be, azonos töltésűvé válnak. Berendezésem fejlődését az IKR évek óta figyelemmel kíséri. Több erőgépen végzett fékpadi beméréseiket, az általuk felügyelt gyakorlati bemérések is igazolnak.