Szerkesztő:Trubadur/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztő:Törzs szócikkből átirányítva)
Törzs
Információk
EredetBudapest, Magyarország
Aktív évek2014 –
Műfajshoegaze, posztrock, space rock
Kiadófüggetlen
Tagok
Balázs Soma
Lehoczky Zsombor
Nyitray Dániel
SablonWikidataSegítség


A budapesti Törzs a Carbovaris zenekar három tagjából alakult 2014-ben. A korábbi indie rock hatások mellett sokkal nagyobb hangsúllyal mutatkoznak meg a poszt-rock és a shoegaze stílusjegyei. Első lemezüket (Magasra fel) egy hangulatfilmet is forgattak, melyet koncerttel egybekötött filmbemutatón mutattak be a Bem Moziban. Második lemezüket (Földön) közösségi finanszírozással vették fel.

Története[szerkesztés]

A debütáló anyaguk a ‘Magasra fel’ című hangulatfilmből és a hozzá tartozó filmzenéből áll, amit a Bem Moziban adtak elő első koncertjükön 2015-ben. A filmvetítés mellett élő koncerttel adták elő a lemez számait teltház előtt. Ketten című kislemezük megjelenése után egy saját szervezésű szabadtéri koncertet adtak a Csillebérci Szabadidő Központ erdős részén.

A zenekar második lemeze 2016. szeptemberben jelent meg, a Földön címet viseli. A lemezt közösségi finanszírozással valósították meg, ahol a támogatók több, mint 1000 eurót dobtak össze az új album megvalósítására.

A zenekar fennállása során olyan zenekarokkal játszott együtt, mint a 30Y, Kaukázus, Makrohang, Föllakzoid, Lola Marsh Jazzékiel, Deley, Kaktus, Anton Vezuv, Garbanotas Bosistas, Klusters, We Plants Are Happy Plants, Christopher Waver, Robb, Pregnant Whale Pain, Silence.

A zenekar most a harmadik lemezén kezdett el dolgozni, amiben sokkal erősebben jelen lesznek a math-rock és a posztrock hatások is. Instrumentálisabb lemezzel készülnek.

Tagok[szerkesztés]

  • Balázs Soma - gitár, ének
  • Lehoczky Zsombor - dob, ének
  • Nyitray Dániel - basszusgitár

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Magasra fel (2014)
  • Ketten (2015)
  • Földön (2016)

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

[[Kategória:Magyar könnyűzenei együttesek]] [[Kategória:2015-ben alakult együttesek]]