Szerkesztő:Szabo Tamas/softlab

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kedves Godson, belekontárkodtam a rejtjeles üzenetedbe, A Bibó Link nekem nagyon értekes volt, azt gondolom, hogy ez jól megfér azzal, amit Neked küldtem Prof. Schnupp link-et, vagy a vitalapomon Kertész Imre idézet (a tapaszatalat, ideologia, osztályharc).

Én 1975 körül kerültem kapcsolatba az akkor nagyon érdekes müncheni Softlab-hoz. A négy tulajdonos: egy zseniális üzletember, egy pénzadó plaboy, egy zseniális fizikus és egyben barkácsoló programozó, valamint egy reklámszakemer (mellékesen informatika professzor Peter Schnupp, de csak a hamis ideologia profeszora minden tapaszalat nélkül). Ezeknél ellentétesebb jellemeket nem lehetett volna összeszedni. Nagyon izgalmas volt. Schnupp emberi nagyságára jellemzö volt, hogy örült annak, ha a kis gyakoralti emberek, mint én is kigúnyolták az elméleteit. Ezekböl a vitákból jó olvasható (reklámnyelven), zseniális szakdolgozatok készültek.

A felvételi vizsgán minden tulajdonos külön, négyszemközt vizsgáztatott. Schnupp egyik kérdésére elnevettem magamat, nagyon szemtelen lettem, hagyta, hogy kibeszéljem és azonnal alkalmazott. Nekem a következö évek voltak a szakmai pályfutásom fénypontjai. A történelmi link-et a fenit vállalat egyik világsikerü termékéröl elkültem neked (Maestro I/ a Schnupp idézettel).

Ezek a Bibó mondatok voltak (értelemszerüen) akkoriban az Informatika-vita központjában: A szerzett tapasztalatanyag alapján intuitív módon lehet rendező elveket, lehet átfogó koncepciókat találni. .... hiányzik az egzakt kísérlet lehetősége (a szakmámban 1998 körül már lettek megoldások, nem volt 1975-ben semmi használható) .... rá tudja venni az ennek alapján való kísérletek megindítására (pénz, pénz,..). Pontosan ez a hobbym 1975 óta. Üdvözöl Tamás db007 2007. március 21., 12:16 (CET)