Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Sweetszilvi/munka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Gano Cafe jelenleg a világ egyetlen, bizonyítottan egészséges kávéja. (A kávé köztudottan egészségtelen a koffein hatása miatt. Az is ismert, hogy a koffeinmentes kávé még egészségtelenebb, mint a koffeines kávé, az adalékanyagok miatt.)


A Ganoderma kávéban is van koffein, de kevesebb, mint a koffeinmentesben, mivel a koffeint egy speciális eljárással kivonják a kávéból, a hozzáadott ganoderma gomba pedig semlegesíti a további káros anyagokat. A ganoderma gombának köszönhetően ezek a kávék nagyobb élénkségérzetet biztosítanak.


Ganoderma

Több ezer éven át a kínaiak úgy vélték, hogy a Ganoderma Lucidum a gyógynövények bűvös királya. A Ganoderma a test gyógyítóképességét fejleszti, egészséges testet alakít ki és elősegíti a hosszú életet. Ismerték a Ganoderma ezen hatásait, de soha senki nem vizsgálta ki az igazi tudományos funkcióját.

Az utóbbi időben kínai és külföldi professzorok segítségével számtalan elemzést és klinikai kutatást végeztek el különböző kórházakban, egyetemeken, gyógyszergyárakban stb. A Ganoderma kiterjedt hatásfokát végre felfedezték. Az utóbbi 50 évben sok ázsiai országban végeztek kutatásokat a Ganoderma gyógyhatású értékei felfedezésének érdekében. Mr. Leow Soon Seng, a Gano Excel alelnöke, 1983-ban kezdett el kutatásokat végezni a Ganoderma hatékonyságával kapcsolatban. Rájött arra, hogy Malaysiában a hőmérséklet (28C-32C) és a levegő páratartalma idális terület a Ganoderma Lucidum termesztéséhez. Ehhez 100%-os Bio módszert fejlesztett ki. Hántolatlan rizsburok, barnarizsliszt és gumifa kérge keverékéből jött létre az ültetvény. Semmiféle hormont, méreg- és vegyi anyagot nem használnak a termesztésben.

A Ganoderma természetes környezetben � a kínaban az ország délnyugati részében � kihalt fákon vagy azok törzsein nő. Sokszor 100.000 öreg szilvafát is le kell ellenőrizni ahhoz, hogy pár gombát találjunk. Az orvoslásban már kb. 4000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották. Szinte minden, amit akkor a Ganoderma hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett. Az ellenállóképesség mint jelszó akkor még nem volt ismeretes, de hangsúlyozva volt, hogy a Ganoderma Lucidum sok betegséget megszüntet és meghosszabbítja az életet. Ahogy a történelem során, úgy a mai világban a megelőző orvoslásnak egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, és ebben kiemelkedő a Ganoderma Lucidum szerepe.

A Ganoderma nevei:

Kinában Lingzhinek, Japánban Reishinek, Koreában pedig Youngzhinak hivják. A Reishi név egy őskori istennő nevéből származik, Reishi Senshi, aki az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Istennője volt.

   * Az első kinai császár a Ganodermát: "A Halhatatlanság Gyógynövényének" nevezte el.

További elnevezései:

   * "A Halhatatlanság Varázsitala"
   * "A Szellemi befolyás Gyógynövénye"
   * "A Császár Levese"