Szerkesztő:Suti nyomozo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

PG INFI Módszer[szerkesztés]

A '''PG INFI''' (ejtsd: infáj) – individual fighting – egyéni harc PG rendszere, ésszerű alapelvekből építkező, reál-harcművészek által kifejlesztett önvédelmi –harci tudomány. Minden önvédelem oktatással foglalkozó irányzattól, teljesen különböző különleges módszer. Az egyetlen módszer, ami képes az egyén saját önvédelmi stílusát fejleszteni. A pusztakezes harc fejlesztésében történelmi lépés, hogy tudományos alapokra helyezi az önvédelmi készség és harci tudás kialakítását.

A módszer alapja és lényege[szerkesztés]

A PG INFI Módszer a testi erőszak elleni kiszolgáltatottságon alapul, lényegileg segítségnyújtás tanácsokkal és helyzetek megtapasztaltatásával, tehát nem megtanítja az egyént, hanem segít kihozni azt, ami benne rejlik. Ezért minden önvédelem oktatással foglalkozó irányzattól, teljesen különböző, különleges módszer.

Az edzéseken folyó munkának a lényege a magtapasztalás. A gyakorló kipróbálja a javasoltakat, s megtapasztalja, mi az, ami neki működik. Nincs arra kötelezve, hogy számára nem testhezálló technikákat gyakoroljon évekig. A PG INFI-ban nem cél, hogy úgy mozogj, mint „valaki más” (pl. stílusalapító; mester; oktató). Mindenki saját maga maradhat. Ez egy nagyon fontos tényező! A lényeg önmagunk megtalálása a harcban. Minden ember egy stílus!

A reális és hatékony harci tudás érdekében, a tanítás középpontjában a fejlődni vágyó egyén és tudományos ismérvek állnak. Ami bárkit meghatároz a harcban, azok a személyes tulajdonságai (külső, belső) és az Anatómia és Fizika – harc szempontjából – fontos alaptételei.

A PG INFI rendszer tanmenete ezek mentén halad. Az individuális harc minden esetben egyéni, testre szabott. Bárki kifejlesztheti . A PG INFI rendszere az instrukciók személyes jellegével garantálja a sikert. A PG INFI a realitás talaján dolgozik, nem kényszeríti a gyakorlót formagyakorlatokba, nem tanít koreografált szituációkat. Egyetlen vezérfonala van a fejlesztésnek/fejlődésnek, hogy a lehető legrövidebb idő alatt valódi hatékonyságot nyújtson a képzés.

A módszer célja[szerkesztés]

Célja, hogy az INFI - (egyéni harc) a lehető legrövidebb idő alatt fejlődjön ki, s mégis a legjobb hatékonyságot nyújtsa egy teljesen váratlan helyzetben. A Módszerrel minden ember ugyanannyi idő alatt szinte ugyanazt a hatékonyságot éri el. Az eltérés a különböző egyéneknél csak annyi, hogy más-más módon oldanak meg azonos önvédelmi helyzeteket.

A Módszer a technológiája által éri el célját. A technológia különleges gyakorlatsorozatok és elméletek pontosan meghatározott sorrendjét, valamint egy különleges korrekciós eljárást takar. Sok előnyében és eredményében egyedülálló a világon.

Az INFI, a Módszerben egy képzett szakértő irányításával fejlődik. Az INFI-ban lényegtelen a forma, csak az eredmény fontos. Ezért a Módszer 95 %-ban páros gyakorlatokkal, helyzetekkel dolgozik, a technológiájának megfelelően.

Források[szerkesztés]

http://pginfi.hu/