Szerkesztő:Soós Gábor Béla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Red Flag (zenei album)[szerkesztés]

1996. március 3.-án megalakult az Xtra X nevű amerikai Punk együttes. 1997. márciusára megírták első dalaikat, amiket koncertekre is vittek. Az Xtra X elsősorban a rendszerellen mentek pszichedelikus punk zenéjükkel és ki nem mondott szövegeikkel. Az albumnak nem lett akkora sikere, de a koncerteikre sokan eljártak.

Az Album üzenete[szerkesztés]

A Red Flag (Vörös Zászló) kifejezés sok értelmet nyerhet. Egyesek szerint a kommunisták vörös csillagát jelzi, míg mások szerint a vörös a vért a zászló pedig a nemzetet szimbolizálja. A cím kitalálója Jake Jackson a zenekar vezető gitárosa és az első számú zeneszerző. Ő és Fred White voltak a leginkább rendszerellenesek.

A lemezen felcsendülő We're Bulging Together dal viszont nem nyerte el Jackson tetszését, mondván "Mi nem írunk bulizós, bohókás dalokat". Fred és Jake végül kibékültek.

A Botrány[szerkesztés]

1998.-ban kiderült, hogy a We're Bulging Together című szám egyes dallamai lopottak egy kevés rajongóval rendelkező együttestől. Jake Jackson le akarta vetetni a számot a lemzről, de White azt mondta, hogy ha leveszi kilép a bandából. Végül tényleg kilépett a bandából, de a dalt rajta hagyták a lemezen, persze kifizették a meglopott bandát.

Kennedy feltűnése[szerkesztés]

Az albumon lévő első szám a The Killer of JFK nagy értetlenséget okozott a hallgatóknak. Jake Jackson elárulta, hogy a szám mondani valója, az hogy mi értelme azoknak a brutális merényleteknek, mint Kennedy-é és hogy még egy olyan jó embert is megölhetnek mint Kennedy. A szám alapjáraton egy szép dallammal dolgozik, de az aláfestő basszusgitár dallam egy bizarr hangi világot kölcsönöz a dalnak.

Előadók:[szerkesztés]

Jake Jackson: Gitár

Fred White: Gitár

Daniel Lloyd: Basszusgitár

Steve Bush: Dobok

Dalok:[szerkesztés]

Cím Zeneszerző
The Killer of JFK Jake Jackson
American Show Daniel Lloyd
Hollywood Jackson, White
We're Bulging Together White
Red Flag Jackson, Lloyd