Szerkesztő:Silvercolloid/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Silver Colloid

Silver Colloid / Ezüst Kolloid[szerkesztés]

Az ezüst mind az emberek, növények és állatok számára esszenciális nyomelem. Legfontosabb tulajdonsága, hogy már minimális mennyiségben is kiválóan pusztítja a gombákat, baktériumokat, és a vírusok szaporodását gátolja (a mikroba elleni hatás olyan vizes oldatban is kimutatható, amelybe ezüstlemezt helyezünk el, ezt hívják oligodinámiás hatásnak). Orvosi kísérlettel bizonyított, hogy laboratóriumi körülmények között az ezüst 6 perc alatt elpusztítja a kórokozókat.

A Silver Colloid / ezüstkolloid oldat szervezetünkben mintegy második immunrendszerként működhet, az ezüstkolloid nem gyógyhatású készítmény, azonban a szükséges orvosgyógyászati terápiát kiegészítve nagyban elősegítheti az egész szervezet öngyógyulási - önregenerációs folyamatát. A kolloidokkal Thomas Graham angol vegyész kezdett el foglalkozni még az 1861-ben. Megállapította, hogy azok az elemek, melyek könnyen kikristályosodnak, az élőlények sejtmembránjain keresztül is könnyen áthatolnak.

Silver Colloid / Ezüst Kolloid az élő szervezetre kifejtett hatásai[szerkesztés]

  • Az Ezüstkolloid oldat a hatékonyságát azzal fejheti ki, hogy gátolhatja az egysejtű kórokozók anyagcseréjéért felelős enzim működést. A vírusok fehérjeburkát pedig károsíthatja, ezzel szaporodásra képtelenné teszi őket, így segíti a szervezetből való mihamarabbi kiürülésüket is.
  • Tesztek, orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezetbarát mikroorganizmusokat, mikrobákat nem károsítja, mert a Silver Colloid / ezüst kolloid a vékonybélben szívódik fel, így el sem jut a vastagbélrendszerbe.
  • Jelentős lehet csontregenerálódást elősegítő hatékonysága is, egyes kutatások szerint akár 50%-kal csökkentheti a csontgyógyulás idejét.
  • Elősegítheti a bőr és más finom szerkezetű szövetek újraképződését, sterilen tartva azokat.
  • Atomszerkezetéből adódóan speciálisan elősegítheti a máj regenerációját, fokozva ezzel a méregtelenítést.
  • Külsőleg és belsőleg is használható a gyulladásos, fertőzéses esetek többségében.
  • Fémérzékenység esetén nem alkalmazható a Silver Colloid / ezüstkolloid!
  • A Silver Colloid / ezüstkolloid oldat medicinális terápiát kiegészítő alkalmazhatóságáról - alkalmazásáról minden esetben konzultálni és egyeztetni kell a medicinális terápiát folytató és azt ügyelő orvossal!A Silver Colloid / ezüstkolloid oldat belsőleg folyadék formájában lenyelhető, illetve pl. a garat-torok fertőzés esetében spray-szerűen is alkalmazható. Minden esetben mielőtt lenyelnénk a Silver Colloidot / ezüstkolloid oldatot, öblögessünk vele a szánkban és gargarizáljunk! Külsőleg ecseteléssel, spray formában, cseppentéssel használható (3-4* naponta). Az Ezüstkolloid oldat külsőleg kiválóan tisztítja és elősegítheti a gyorsabb gyógyulását a bőr elváltozásainak, gennyes sebeinek, a (gennyes) pattanásoknak, de alkalmazható kiegészítésként egyes nemi fertőzések esetén is irrigáció vagy spray formájában (kizárólag a szükséges és célzott medicinális terápia mellett!). Égéses sérülésekben, nyílt sebek, horzsolások esetében is közvetlenül használható a sebre téve, vagy akár még átitatható a Silver Colloiddal / ezüstkolloiddal a kötszer is.

Mint ahogyan mindenütt és mindenben, úgy a Silver Colloid / ezüstkolloid alkalmazásánál is kerülni kell a túlzást, a túladagolást! A nagy mennyiségű ezüst egy része felhalmozódhat a bőrben, kékesfekete pigmentáció (bőrelszíneződés) formájában, ami egyébként semmilyen működésbeli vagy egyéb káros hatással nem jár a továbbiakban (ún. argyria). Leggyakrabban porbelégzés, illetve ezüsttartalmú gyógyszerészeti kenőcsök lokális (helyi) és hosszan-tartó alkalmazásánál jöhet létre felhalmozódás. Silver Colloid / ezüstkolloid adagolási dózisai: 2-3 * egy teáskanálnyi naponta, gyermekeknek csak 1-1,5 teáskanálnyi naponta. Kizárólag sötét helyen és üvegben tárolható, így 1-2-3 évig is megőrzi hatékonyságát.