Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Sasuke88/A Vividred Operation epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Epizódlista[szerkesztés]

# Epizód címe Első japán
sugárzás
1
First Operation (ファーストオペレーション; Fászuto Operéson; Hepburn: Fāsuto Operēshon?)
2013. január 11.
A közeljövőben a világ energiaproblémáit megoldotta a Dzsigen Engine nevű erőmű, amely közvetlenül az égből nyeri az energiát. Izu Ósima szigetén Issiki Akane, egy tinédzser lány boldog életet él húgával, Momóval és tudós nagyapjával, Kendzsiróval, aki a Dzsigen Engine feltalálója. Miközben Akane osztálytársa és legjobb barátja, Futaba Aoi érkezését várja a közeli Kék-szigetre, húgával egy robbanást hallanak otthonukból: Kendzsiró egy kísérlete félresikerült, aminek következtében a teste kicserélődött egy plüss vidrára. Kendzsiró Akanénak adja legújabb találmányát, egy különös kulcsot, a hadművelet kulcsát (Operation Key). A kulccsal beléphet a Vivid Rendszerbe, ami az egyetlen módja, hogy az alone nevű idegen fajjal felvehessék a harcot. Ezalatt egy alone (négylábú lépegető) megtámadja a Kék-szigetet, ahol a Dzsigen Engine is található. Akane és a „vidra” Kendzsiró a Kék-szigetre sietnek, közben a hadsereg sikertelenül próbálja elpusztítani a lényt. Aoi gépe találatot kap és a Dzsigen Engine tetején landolnak. Akane és Kendzsiró a segítségükre sietnek, azonban Akane egy hét évvel ezelőtti baleset miatt fél a magasságtól és megtorpan, s ezalatt a gép roncsai Aoival együtt elkezdenek lezuhanni. Akane felülkerekedik a félelmén és utánarepül a repülő bicikliével, majd a kulcsával aktiválva a Vivid Rendszert, amely ráölti az emberfeletti képességeket adó palettakosztümöt, elkapja Aoit. Kendzsiró elmagyarázza, hogy a Vivid Rendszer az alone elleni küzdelemre való. 
2
Kaszanari au toki (かさなり合う瞬間; Hepburn: Kasanari au toki?)
2013. január 18.
Kendzsiró elmagyarázza Akanénak és Aoinak, hogy hogyan tudnak dokkolni, mialatt Aoi is megkapja a maga kulcsát, amellyel beléphet a Vivid Rendszerbe. A lányok felveszik a harcot az alone-nal, hogy megvédjék az ártatlanokat, ezalatt Kendzsiró felveszi a kapcsolatot a Dzsigen Engine üzemeltetésért felelős vezetőjével, Sidzsó Júrival, hogy katonai segítséget kérjenek Akanéék támogatására. Miután sikerül eltalálni az alone magját, az leáll és a lányok megpróbálnak dokkolni, hogy végleg elpusztítsák, azonban nem sikerül az egyesülés, mert Aoi fél, hogy Akane olvashat ekkor az emlékeiben. Aoi visszaemlékezik arra, amikor barátok lettek és első találkozásukkor kapott Akanétól egy paradicsomot. Eközben egy rejtélyes lány egy lángoló nyilat lő az alone-ba, amitől feléled és egy sokkal erősebb formát vesz fel. A lányok támadásai hatástalannak bizonyulnak az alone ellen és Aoi bevallja Akanénak, hogy valójában utálja a paradicsomot és ezt nem akarta tudtára adni a dokkoláskor. Akane elmondja, hogy ezt már eddig is tudta, mivel látta az iskolában, hogy úgy kell leerőltetnie, de nagyra becsüli a kitartását és hiszi, hogy mindvégig a legjobb barátok lesznek. Újra megpróbálva a dokkolást sikerül a Vivid Blue-vá egyesülniük és elpusztítani az alone-t. Másnap Akane, Aoi és Momo az iskolájuknak csak hűlt helyét találják, mivel a harcokban teljesen elpusztult. Amagi Mizuha, a Nemzeti Védelmi Erők parancsnoka tájékoztatja őket, hogy egy új iskolába lettek áthelyezve. 
3
Hontó no cujosza (本当の強さ; Hepburn: Hontō no tsuyosa?)
2013. január 25.
Akane, Aoi és Momo megkezdik első napjukat az Új Ósima Akadémián. Úton az iskola felé, Akane robogója lerobban, azért kénytelen használni a Vivid Rendszert, hogy ne késsen el. Szerencsétlenségére Szegusza Vakabába, az iskola kendó klubjának kapitányba botlik, aki „gazembernek” nézi és rátámad. Azonban sokkolja, amikor Akane kivédi hirtelen csapását. Mikor Akane és Momo megjelennek Vakaba osztályában, Vakaba revansot követel, amit Akane nem szeretne, ezért üldözőbe veszi, de véletlenül összefejelnek Momóval, akit az iskolanővér rendelőjébe visz. Ott Vakaba és Momo összeismerkednek, Akane pedig meghallja, hogy Vakaba mennyire szeretne vele játszani, bizonyítva, hogy ő a legerősebb. Miután Vakabával megérteti az apja, hogy mi is az ’igazi erő’, Vakaba és Akane egy igazi kendó vívást játszanak le, ami újra emlékezteti Vakabát, hogy milyen szórakoztató a kendó. Mérkőzésüket azonban egy kígyószerű alone (sárkány) felbukkanása szakítja félbe. Látva Akane és Aoi harcát az alone-nal, Vakaba úgy dönt, hogy csatlakozik hozzájuk és ő is megkapja a kulcsát. A rejtélyes lány újra felbukkan és felerősíti az alone-t, amit Akane és Vakaba a Vivid Greenné egyesülve győznek le. 
4
Jakuszoku (約束; Hepburn: Yakusoku?)
2013. február 1.
 
5
Mó hitocu no kagi (もう一つの鍵; Hepburn: Mō hitotsu no kagi?)
2013. február 8.
 
6
Kendzsiró ga Akane-tacsi no júdzsó power o kjóka sijó to szuru kedo tondemonai koto ni naru hanasi (健次郎があかね達の友情パワーを強化しようとするけどとんでもないことになる話; Hepburn: Kenjirō ga Akane-tachi no yūjō pawā o kyōka shiyō to suru kedo tondemonai koto ni naru hanashi?)
2013. február 15.
 
7
Juzurenai negai (ゆずれない願い; Hepburn: Yuzurenai negai?)
2013. február 22.
 
8
Kjó jori mo azajaka ni (今日よりも鮮やかに; Hepburn: Kyō yori mo azayaka ni?)
2013. március 1.
 
9
Hare tokidoki fuvafuva (晴れときどきふわふわ; Hepburn: Hare tokidoki fuwafuwa?)
2013. március 8.
 
10
Hikari to kage to (光と影と?)
2013. március 15.
 
11
Cutaetai omoi (つたえたい想い; Hepburn: Tsutaetai omoi?)
2013. március 22.
 
12
Vividred Operation (ビビッドレッド・オペレーション; Bibiddoreddo Operéson; Hepburn: Bibiddoreddo Operēshon?)
2013. március 29.