Szerkesztő:Pkunk/Pokémonok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Pokémonok[szerkesztés]

ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9monok_list%C3%A1ja_%281-20%29

Rhydon volt az első pokémon: http://www.nintendoeverything.com/40700/, http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uj9rxSp8mM8J:www.nintendoeverything.com/40700/+first+pokemon+ever+Ken+Sugimori&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

001 zzz[szerkesztés]

005 – Charmeleon[szerkesztés]

Charmeleon Lizardo (リザード; Hepburn: Rizādo?) egy tűz-típusú pokémon, az első generációból. Charmanderből alakul át a 16. szinttől, és Charizarddá változik a 26. szinttől. 'Láng-pokémon' néven is ismert. Kétlábú gyík-pokémon, Charmanderra hasonlít, de karmazsinpiros pikkelyek borítják. A farka végén égő lángot visel, mint több más tűz-pokémon is. A fején egy szarv-szerű kinövés van. A karmai nagyobbak és élesebbek Charmanderéinél. Tüzet tud fújni. Nagyon akaratos, önfejű, és igen nagy erejű még alacsony szinteken is.

006 – Charizard[szerkesztés]

Charizard, illetve Japánban Lizardon (リザードン; Hepburn: Rizādon?), kettős típusú, tűz / repülő pokémon, az első generációból. Charmeleonból alakul át a 36. szinten. Ez a Charmander végső formája. A megelőző formáitól eltérően szárnyai vannak, egy igazi tűzokádó sárkányra hasonlít. Neki is lán ég a farka végén. Éles karmai, hosszú nyaka, a feje tetején két hátranyúló szarva van. A szárnya belső oldalán kék, kívül narancssárga, mint az egész teste, kivéve hasát és a talpait, amik vajszínűek. Támadásai főleg tűz-típusúak, de képes sárkány-típusú támadásokat is megtanulni. Szereti a versengést és a harcot, de mindig sportszerű, sohasem fúj lángot gyengébb ellenfeleire, csak ha kiprovokálják azt vagy ha edzője kifejezetten megparancsolja. Ha nagyon feldühítik, akkor a láng a farka végén kékesfehér színűre változik.

007 – Squirtle[szerkesztés]

Squirtle, Japánban Zenigame (ゼニガメ?), első generációs víz-pokémon. Következő alakja a Wartortle, amivé a 16. szintől kezdve képes átalakulni. Végső alakja a Blastoise (36. szinttől). Squirtle egy világoskék kis teknősbéka, ami általában négy lábon jár, de két lábon is tud járni. Páncélja hasznos védekezéskor, a fizikai támadások esetén egyszerűen a páncélba bújik.

Támadásai: eleinte buborékokat tud csak eregetni, de képes megtanulni az erősebb vízsugár-támadásokat, mint a vízágyú (Water Gun) és a fecskendő (Hydro Pump). Képes jég-típusú támadások megtanulására is.








329 – Vibrava[szerkesztés]

A Vibrava (ビブラーバ; Hepburn: Biburāba?) kettős típusú föld-sárkány pokémon. Trapinchból alakul át a 35-ik szinten és 45-ös szinten Flygonná változik. Hihetetlenül gyorsan rezegteti a szárnyait és ezzel ultrahangot kelt. Ettől az erős hangtól az áldozata eszméletét veszti. Ekkor savval fecskendezi le az áldozatát, amI lebontja azt, ezután felfalja. A keltett hang erős fejfájást okoz az embereknél is. A Vibravák szárnya nem túl erős, ezért használják inkább a zsákmány megbénítására. Repülni csak kis távolságokat tudnak, de képesek a Repülés HM megtanulására.

330 – Flygon[szerkesztés]

Flygon (フライゴン; Hepburn: Furaigon?) egy kettős, föld-sárkány típusú pokémon, a Vibravából alakul át. Misztikus pokémon, természetes lakóhelye a sivatag. Kinézetre egy nagy, világoszöld rovarszerű pokémon, sötétzöld csíkokkal, a farka végén három rombusz alakú bojttal. Nagy vörös lencsés szeme van és két csápja.

A Flygon szárnyaival por- és homokfelhőket képes kavarni, repülés közben mindig állandó homokviharba burkolódzik. Ez jól elrejti ellenségei elől is, ő viszont jól lát még a homokfelhőben is, a szemét fedő vörös burkolatnak köszönhetően. Sűrű erdőben, dzsungelben ez hátrányt is jelent neki. A "Sivatag Szelleme" néven is ismert. A Flygon-féle homokvihar belsejében a szárnyai által keltett hangok zenére emlékeztetnek.

331 – Cacnea[szerkesztés]

A Cacnea (サボネア?, ’japán: Sabonea’) fű-pokémon. Kedveli az olyan zord és száraz helyeket, mint a sivatagok. A sivatagi bozótokban vagy azok környékén él. Minél szárazabb és zordabb a környezet, a Cacnea annál szebb és illatosabb virágot hajt. A testében tárolt víz 30 napig is elég neki. A virágjából kibocsátott erős illattal csalja tőrbe a zsákmányát. Mikor a zsákmány közel ér hozzá, a Cacnea hegyes töviseket lő ki rá és leteríti. Tövises kezeivel vadul hadonászva harcol.

332 – Cacturne[szerkesztés]

A Cacturne (ノクタス; Hepburn: Nokutasu?, ’a japán verziókban: Noctus’) kettős, fű/sötét típusú pokémon. Cacneából fejlődik ki a 32-ik szinten. Emberszerű – van keze, lába feje, de színe zöld és kaktuszokból készült madárijesztőre hasonlít. Éjszakai életet él, anyagcseréje lassú. Az egész nappalt mozdulatlanul tölti, hogy ne veszítsen vizet, ám éjszaka, mikor lehűl a levegő, csoportokba verődik és a sivatagban haladó emberek nyomába szegődik. Mikor a vándor elfárad és megáll, akkor rátámad: felszívja az áldozata testében található nedvességet és folyadékot. A sokezeréves sivatagi lét következtében a Cacturne vére homokszerűvé vált. A Cacturne természetes módon immunis a homokviharokra, és nem árt neki a Homokvihar (Sandstorm) támadás.

333 – Swablu[szerkesztés]

Swablu (チルット; Hepburn: Chirutto?, ’a japán verziókban: Tyltto’) egy normál/repülő pokémon. Ez egy kicsi, kerekded, papagájszerű lény, a fején két hosszú tollat visel és könnyű, bolyhos, vattapamacsokra emlékeztető szárnyai vannak.

Ez a pokémon nem fél az embertől. Képes az emberek fejére szállni és ott megülni, mint egy bolyhos vatta-sapka. Szereti tisztán tartani a dolgokat; ha valami koszos dolgot lát, akkor azt megtisztítja a szárnyaival. Ha a szárnyai lesznek koszosak, akkor keres valamilyen vízfolyást és lemossa. Tavasz közeledtével a Swablu-seregek egyre inkább a városok közelébe húzódnak, mert télen kevesebb táplálékot találnak.

Altariává alakul a 35-ik szinttől kezdve.