Szerkesztő:Peekond/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

JÖN Alapítvány

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) egy 2017 májusában bejegyzett környezetvédelmi alapítvány. Teljesen független és önkéntes szerveződés.

JÖN Alapítvány logója
JÖN mozaik szó a gyémánt alakú logóban.

A JÖN Alapítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu- hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot. A szervezet az önkéntesség mellett szakmai holdudvart épít, amivel a szakszerű és tényszerű társadalmi szemléletformálás a cél.

Tartalomjegyzék
  1. Szervezet tevékenységei,
  2. Szervezet kampányai
  3. Hulladekvadasz.hu
  4. Szemetszedes.hu
  5. Forrás
  6. Külső hivatkozások

Szervezet tevékenységei

A tevékenységei, eseményei és publikációi kapcsán rendszeres szerepelő a magyarországi médiában. Kiemelten szoros az együttműködése a mindenkori magyar állammal, egyfajta tolmácsfunkciót ellátva az emberek és az állami szervezetek közt.

Szervezet kampányai
  • Téli kampány: Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés ROSSZ![1]
  • Őszi kampány: Ne égess, komposztálj! [2]
  • Nyári kampány: Nevelés hulladék nélkül [3]
  • Tavaszi kampány: Csomagolásmentes május [4]
Hulladekvadasz.hu - Hulladék témájú hírportál

Egy olyan közösségi, bejelentő oldal, amely összefogja a környezettudatos embereket az illegális hulladéklerakás megakadályozására, felszámolására és ezzel segíti az aktuális önkormányzatok munkáját is.

Szemetszedes.hu - Takarítsuk ki együtt Magyarországot

Szemétszedést népszerűsítő honlap, ahol regisztrálás után mindenki létrehozhatja saját szemétszedési akcióját, ahol toborozhat embereket és ingyen hirdetheti akcióját.

Forrás

A JÖN Alapítvány hivatalos oldala

Külső hivatkozások

A JÖN Alapítvány hivatalos oldala
[[Kategória:Környezetvédelem]] [[Kategória:Hulladékgazdálkodás]] [[Kategória:Hulladék]] [[Kategória:Önkéntesség]] [[Kategória:Természetvédelem]]


  1. Füst-Öl, avagy az illegális hulladékégetés rossz! - Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. jonalapitvany.hu. (Hozzáférés: 2018. december 21.)
  2. Ne égess, komposztálj! - őszi kampány - Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. jonalapitvany.hu. (Hozzáférés: 2018. december 21.)
  3. Országos konzultáció és kampány iskolások részére - Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. jonalapitvany.hu. (Hozzáférés: 2018. december 21.)
  4. Csomagolásmentes május! - Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. jonalapitvany.hu. (Hozzáférés: 2018. december 21.)