Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:OlimPIA/ThisIsTheBeginningOfTheEnd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sprint World Cup- Szeged 2014

A futamon beállnak a kezdő pozícióba a kajakosok. A gyors rajtot követően a hármason gyorsan élre tör a sárga zöld kajakos. A hármas megy előre. És az hatos, hetes. R. Paulsen a dán játékos nagyon jó sprintet csinált. A sorrend dán R. Poulsen lett arany érmes, Kirchev a bolgár lett második. Harmadik a kanadai A. Van. Koeverden, negyedik az M. Hoff ő német. Ötödik L. Tame ausztrál versenyző. T.Tootsi a hatodik. K. Stroinski a hetedik. Nyolcadik a dán K. Bleibach.

Szerb van az egyesen, M. Tomicevic. Kettesen evez a német Stroinski. Dán a K. Bleibach a hármason. Négyes kajakos az L. Tame, ő ausztrál. Ötösön a kanadai A. Van Koeverden kajakozik. Dán R. Poulsen a hatoson van. Hetesen a német M. Hoff. Nyolcason M. Kirchev ő bolgár. Észt a kilences T.Tootsi kilencesen. Kajak1 Kenu sprintről van szó.

A női csoportot figyelhetjük. K4, kajak 4 ötszáz méter kezdődik a verseny. A nyolcas csapat K. Johansson, L. Stensils, K. Andersson, M. Wikberg alkotja a négyes csoportot a svédeknél a nyolvcas vonalon.

A kilences sávban E. Wojnarowska, M. Krukowska, E. Dzieniszewska és A. Wlosik. Négyesben indulnak, figyeljük a rajtot. A hármason és a négyesen evezhetnek a rajtnál. Akik elől vannak az a hatos. Négyes, hatos és a hármas nyert. N. Vad G. Szabó., D. Kozák, A. Kárász a győztesek. Befutók, a magyar csapat nyert a K4-et 5000 méteren. A németek mentek másodiknak. A harmadikok az angolok. A negyedikek az oroszok. Az ötödikek a lengyelek. A hatodikok a franciák. A hetedikek a románok. A nyolcadikok a svédek. A kínaiak lettek a kilencedikek.

Következő szám a C1 500M döntőben versenyeznek a sportolók. A lengyel M. Grzybowski evez az egyesen, a kettesen K.Hhaut, a hármason a szerb S. Mladezic, németek mennek a négyesen S. Brendel, az ötösön M. Kudla, a hatoson A. Vajda, a hetesen a kanadai M. oldershaw, a nyolcason O. Maksymchuk. A kilencesen I. Cheban, ő is ukrán. A kenu sprint c1 500M. K. Khaut is evezhet. Beálltak már a fiúk régen. M. Kundla. A. Vajda magyar származású kajakos, teljesen zöldben van. Erőből húzzák a férfiak. A lenti pályán nagyon mennek a kajakosok. A kommentátorok angolok, végig angolul beszélnek a sport rendezvény alatt. Elszakad a csoporttól a hetesen nagyon jól mennek a sportolók. A négyesn érkezett be a német elsőnek, S. Brendel a nyerte meg. A hetesen simán beérkezett a kajakos. Látszik a németen, hogy végig evezte az egész életét. Az egész test alkatában benne van, hogy nem konditeremben nőtt. Mégis fitt. A nézőtér teli van. A füvön ücsörögnek az emberek, az atmoszféra teljesen fesztivál hangulatú. Átveszi a virágcsokrot A. Van Koeverden, bronz medált nyert a rendezvényen. A 2016. évi nyári olimpiai játékok közelednek, 2016. augusztus 5.-étől augusztus 21.-éig tart a rendezvény. 207 nemzet sportol egymással. A 2016. évi nyári olimpiai játékokokon 206 rendezvény van és összesen huszonnyolc sportág van.

A lelátó, ami egy füves terület csak, teli van emberekkel. A dán R. Paulsen is megkapta a viárcsokrát. Következő versenyszámban S.Tótka a magyar az egyesen. A kettesen a belga származású M. Richárd. A hármason a szerb N. Grujic. A kanadai M. De Jonge a négyesen meg a többiek, most is kilencen vannak kint. M. Richard érkezik a belgák közül. Felállnak a férfiak. P. Menning mehet előre. A zöld kajakos is nagyon erős. A rajtnál állnak a kenuk. A rajtot várják. Egyesen, négyesen és a hetesen nagyon eveznek nem is figyelnek semmire csak húzzák. Nem gondolkozhatnak nagyon. A magyar M. Dudás nyerte a kajakos számot. A magyarok nagyon jók a kajakozásban. Micsoda hajrá van a végénél. A magyar olimpikon nagyon örül az eredménynek. Magyar, kanadai és svéd a sorrend.

Következő versenyszám a C1 200 méteren döntőben indul Á. Lantos a hetes versenyző. Kenuben versenyeznek. Nemzetközi futam következik. W. Tchamba kajakos megy ki a pályára. Lassan eveznek kifelé a sportolók. N. Sakamoto megy kifelé. Á. Lantos evez előre. S. Kiraj is kint van, a kilencesen fog ő evezni. Rajt. A kettesen és a hármason mennek előre a kajakosok. A hatoson is mennek. Az orosz nem ment előre. . A. Korovashkov nagyon örül az eredménynek. Most 2016 nyarán biztos, hogy az olimpiai számok lesznek a fontosabbak, nem a focis. Minden bizonynal lesznek fontos labdarúgó mérkőzések is.

A kenu sprintben K1-ben 200 M női döntőben egy magyar evez, a többiek, ausztrál, portugál, lengyel, orosz, orosz, francia, lengyel és osztrák. Az ausztrál az egyesen, N. vad a magyaroknál. A lányok mehetnek előre. A kettesen a portugál piros fehérben. Az orosz a négyes pályán. Lengyel megy a hetesen. Y. Schuring megy előre. Beállnak a rajtba. Egyensúlyoznak. A magyar is esélyes.