Szerkesztő:Milei.vencel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Szerkesztőként[szerkesztés]

A Wikipédiát egy másik néven 2008 táján kezdtem el szerkeszteni; ezen a néven meg 2010-től. Azóta földrajzi, történelmi, életrajzi, vallási, ezoterikus, politikai, (meg még anyám tudja mi; vagy az sem) témakörökben osztottam itt az észt.

Annak ellenére, hogy több ezernyi hiányzó szócikket megírtam és még többet fejlesztettem, itt a magyar WP-n elismerést csak kevésbé, inkább csak támadásokat és aljasságot kaptam; leginkább olyanoktól, akik a WP-t kevésbé fejlesztik, inkább, – jellemző magyar módon, – csak másokat utasítgatnak, minősítgetnek, abban a hiszemben, hogy ők a többiek felett állnak.
Na, ezek után úgy döntöttem, a jövőben a magyar WP-t nem kívánom fejleszteni, az se érdekel, ha fontos cikkek még mindig nincsenek megírva, vagy olyan gyengék, mint a lepkefing.
Mondjuk én voltam a hülye, hogy ennek a népségnek a lexikonával eddig is foglalkoztam, viszont sokkal jobban el tudom tölteni az időm, mint hogy itt bármit is csináljak. A többiek meg elélvezhetnek, hogy elüldöztük az 500. hasznos szerkesztőt is; bár a Vikink a minőségét tekintve is már a szerbek mögött áll, de megírtuk a 100 ezredik nevesincs focistát is..
(pezsgődurranás)
Persze rá kellett jönnöm arra is, hogy egy valamit tudok biztosan:
a Wikipédia sok hasznosat nem mond, én meg továbbra sem tudok semmit;
semmit a világról, az életről, magamról.
Csekély vigasz, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

Magamról[szerkesztés]

Akaratom ellenére valamikor a '70-es években a magyar Alföldön láttam meg a napvilágot. Olyan mérges lettem, hogy több hónapig ordítottam, a szüleim legnagyobb örömére. Kivaló testi adottságaimnak köszönhetően már az oviban kiérdemelhettem (volna) a pálcikaember jelet.
Aztán jött a szadista vesztőhely, az iskola. Sok buta kisgyerek járt oda, köztük én is. Oktattak ott mindent, az úttörők világmegváltó 12 pontjáig bezárólag. Én közben gondolatban gyakran messze jártam: a Közel-Kelet sivatagaiban, Amazónia dzsungeleiben..
Anyám arra utasított, hogy figyeljek a tanáraimra. Így is tettem. Olyan figyelmet adtam nekik, amit nem sok emberpalántától kaphattak. Bár gyakran fogalmam sem volt miről beszélnek, de rendületlenül és intenzíven meredtem rájuk. Valamilyen oknál fogva ezt nem mindegyik tartotta megnyerőnek.
A sok tanulás következtében magányos farkas lettem. Egyes nagyobb gyerekek viszont nem csípték a különcködést: – Hé, te kis szopó féreg, álljá' má' meg! – üdvözöltek kedvesen, ha megláttak. – Hová mész kisköcsög?
Ezek után otthon elővettem a súlyzót és nézegetni kezdtem. 40 kg se voltam, de éreztem hogy ez kevés lesz..
Az iskoláktól megszabadulva tudtam hogy mennem kell, ha nem ebben az országban akarok megdögleni. A '90-es évek közepén így gyerekcsőszként Londonban kötöttem ki.  Miután az sem lett az álmaim helye, búcsút vettem a sok degenerált pöcstől és otthagytam Angliát is. Egyet viszont már ott megtanultam: ahol igazán jó pénzt keresnek, ott többnyire nem magyarul beszélnek. Ezt máig észben tartom..
Aztán behívtak Vietnámba. Pontosabban Vietnám helyett végül polgári szolgálatos katonaként a nagyszénási Szociális Otthonban kötöttem ki, ahol rögtön be is osztottak időseket pelenkázó rendfokozatba. Csúcs karrier volt.. Leszerelésem után aztán megkezdtem a rég várt világjáró útjaim. Pár évvel később, miután Írországban nagyobb summát tettem félre, jellemzővé vált nálam a nyári félévben valahol (többnyire) Európában dolgozok, télen valahol a trópusokon pengetek szokás.
De milyen igazságtalan az élet: az ember kénytelen egy gömb alakú, keringő bolygón élni, a pénztől és az anyagi világtól nagy függésben, egy fizikai testbe bezárva. Félig-meddig morfondírozó jógi lettem.
(Magyarországon ma is sok jógi van, de ők leginkább az ital hatására lesznek jógivá → időtlenné. Én még talán a '80-as években indultam el ezen az úton, amikor a TV képernyőjén a nap nagy részében csak egy színes kört, illetve a változatosság kedvéért millió mászó hangyát mutogattak.. )

Mindenesetre örülök hogy elhagytam Magyarországot, nem szívesen élek egy olyan országban, ahol a birkanépség rendszeresen egy diktátorra szavaz, aki a korábbi független médiumokat és közszolgálati adókat kormányzati hazugsággyárakká alakította át, az alkotmányt átírta a saját szájíze szerint, a kormányzatot ellenőrző intézményeket a saját talpnyalóival tömte meg; miközben a maffiaállamában ő és társai milliárdokat lopnak, a nép előtt a nemzet szolgája képében tetszeleg, minden idők legnagyobb magyarjaként, – sőt, a KESMA alapján a világ legtehetségesebb és legmenőbb kormányfőjeként, – közben a folyamatos gyurcsányozással kiszúrt szemű birkáknak csak az nem tűnik fel, hogy az ország életszínvonal terén már Romániával, demokrácia szintjén meg lassan Oroszországgal vagy Kínával versenyez; de lelkendezve tapsolnak a vezérnek, mint anno Rákosinak. Na az ilyenek jönnek átírni a WP politikai cikkjeit is...  aki meg nemcsak a KESMÁból tájékozódik, nem a naranccsal dobálózik, azt megpróbálják elzavarni innen. Ez lett a Wikipédia a 2020-as évekre. Ugye Apród?


Ezekben az országokban dolgoztam (éltem és szoptam) eddig:
Flag of Hungary.svg Flag of the United Kingdom.svg Flag of the United States.svg Flag of Ireland.svg Flag of Cyprus.svg Flag of Italy.svg Flag of Germany.svg