Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Majareisen/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Maja Reisen Kft[szerkesztés]

Alapítás:[szerkesztés]

A Maja Reisen Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2008 évében került alapításra magántulajdonú, személyszállítási vállalkozásként.

A cég nevét az alapítók neveinek összevont rövidítéséből kapta, ám a találó névválasztás meghatározta a cég arculatát, és a logo választás is a sokak által hasonlatként emlegetett Maja a méhecske rajzfilm ihletésére született.

A cég kezdeti tervei a magyarországi személyszállítási vállalkozási piacon való megfelelés volt, azonban már az első hónapokban olyan "élményeket" élt meg a vállalkozás, mely valamelyest a specializálódás felé sodorta a céget.

Kitűzött tervek:[szerkesztés]

A kitűzött tervek módosulása miatt a vállalkozás tervei is hamar megváltoztak, így már az alapítástól számított fél éven belül beszerzésre került a cég járműparkjának második járműve, mely egyben egy akadálymentesített autóbusz is volt. A jármű a mai napig is egyedi módon szolgálja a rászorulókat, és felszereltségét, kapacitását és szakszerűségét tekintve is még mindig egyedi és korát megelőző. A jármű egy Ford Tranzit minibuszból épült, alap esetben 16 fő utas befogadására képes. Utasterének variálhatósága maximális akár 11 kerekesszékes befogadására is képes. A kerekesszékes utasok székükben utaznak, a kerekesszék 4 ponton van a jármű padlólemezéhez, ezáltal közvetett módon a járműalvázához rögzítve

Kezdeti évek