Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Luluszente/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Varga Tímea[szerkesztés]

Varga Tímea
Életrajzi adatok
MűvésznévaMjuci
Született1994. november 25.
Budapest
SzármazásMagyarország
SzüleiVarga Mariann, Varga László
IskoláiKassa Utcai Általános Iskola Weöres Sándor Gimnázium
SablonWikidataSegítség

Varga Tímea (Budapest, 1994. november 25 - ) magyar életművész.

Élete[szerkesztés]

Gyermekkorát Budapesten töltötte. A kertvárosi környezetnek köszönhetően a nagy család közelségében nőtt fel. Édesanyja, Varga Mariann (ln: Göndör Mariann) és édesapja, Varga László házasságából két gyermek született, Varga László és később Tímea.

A Kassa Utcai Általános Iskola sport tagozata után a Weöres Sándor Gimnázium dráma tagozatán folytatta tanulmányait ahol 2014-ben érettségizett. Osztálytársai voltak többek között a Wild Kitties alapítói Jenovác Lilianna, Papp Letícia és Trill Beatrix. Ebből az időszakból további barátságokra találunk utalást Bacskai Lea, Hulik Ádám, Buben Barbi és Lelkes Stefi említésével.

Tímea már a korai éveiben érdeklődést mutatott a színház felé. 2008-ban látta először Eszenyi Enikőt "A kertész kutyája" című Lope de Vega darabban. Egy évvel később ismerte meg minden lében kanál, egyes utalásokban Partner In Crime-ként is emlegetett társát Szente Nikolette-t, ismertebb nevén Lulut.

A 2010-es évek, a színházi közeg és Luluval kötött barátsága további kapcsolatokat hozott létre. Élő Petrával létrehozták a Vígkommandót melynek oszlopos tagjai maradtak a mai napig. Sokan csatakoztak hozzájuk ám kevésbé eltökélt társaik említésre sem méltóak jelen cikkben. Megalakult az L négyes Gurin Kamilla, Nagy Derien, Lulu és Tímea közreműködésével. Az L korszakot felfedező korszakként is aposztrofálhatjuk, a lányok együtt fedezték fel a budapesti meleg kultúra helyszíneit és uralták a női szíveket.

Színházban kötött kapcsolati alapozták meg a Mjonetto-szövetséget Nagy Viktoria és Lulu társaságban illetve Kováts Katalinnal való barátságát is az Eszenyi Enikő - Vígszínház érának köszönheti (nem az énekesnő).

2019 nyarán új csapat alakult Kislányok néven, Hidvégi Brigitta, Csasztvan Nóra, Polyák Anett és Donáth Fruzsina társaságában. A véget nem érő fesztiválok és hétvégi bográcsozások zavartalan környezetet teremtettek Tímea vodkaszenvedélyének súlyosbodására. Jelenlegi helyzetéről folyamatosan frissül cikkünk.

Pályafutása[szerkesztés]

Számos területen megmutatta tehetségét az évek során. Rövid idő alatt ért el nagy sikereket zenei producerként, ám ez nem elégítette ki és áttért a mikrofon másik odalára. Énekesnőként hirtelen robbant be a köztudatba, és ezzel a hirtelenséggel tűnt is el.

Zenei producerként[szerkesztés]

Különleges megközelítéssel állt a zenéhez, ezért is szeretett sok énekes vele dolgozni. Közreműködött több világsikerű zenész albumának megalkotásában, mint például a Boci boci tarka kislemez, a Groovehouse számos albuma, P!nk koncertjén még élő színpadi vokalistaként is közreműködött.

Az étel iránti elköteleződése[szerkesztés]

Konyhai pályafutása gyorsan vakvágányra futott miután egy baráti nyaraláson majdnem felgyújtotta a nyaralót így kénytelen volt kiismerni a NetPincér és Wolt alkalmazások adta lehetőségeket.

Énekesnői sikerek[szerkesztés]

Felhagyva a producerkedéssel, saját albumába fektetett rengeteg energiát. Igaz egy albumot dobott piacra, de hatalmas sikert aratott. Több mint 200.000 példányban adták el, egy koncert turnét is végig csinált. A nagy sikerek ellenére azonban az énekléssel is felhagyott.

A Varga Tímea jelenség[szerkesztés]

Tímea már korai éveiben feltűnő jelenség volt. Szép arca és nagy dekoltázsa mellett a párját ritkító "varjú" nevetését már kilométerekről hallani lehetett. További ismertető jele a lakcím kártya használata fogpiszkálásra, számos online webáruház forgalmazza a kártya másolatát Tímea fiatalkori adataival. A forró nyári napokat ha tehette mindig víz közelben töltötte és keveset sminkelt mert hajlamos volt rá hogy "ömöljön a feje". Ez a jelenség inspirálta Martin Garrix és Macklemore közös számát a Summer Days-t.

Csábításai[szerkesztés]

Tímea egészen korán rájött hogy élete fő fókuszában a nők állnak. Sok próbálkozása volt főleg az idősebb korosztályban. A húszas évei közepén Ónodi Eszter színművésznő fontos szerepet töltött be az életében. Kettejük kapcsolata 2019 vége felé kezdett elmélyülni mikor egy híressé vált mondásra "gyere csajom" Eszter szó nélkül Tímea karjaiba vetette magát. A váratlanul jött siker és bimbózó románc ma is reményt ad minden reménytelen szerelmesnek, a "gyere csajom" számos nyelvre le lett fordítva, legnagyobb piaca Kína lett ahol ajándéktárgyak tucatjára nyomták rá a híres szöveget. 來吧女孩

Konfiktus a törvénnyel[szerkesztés]

Sok legenda kering a művésznőről a 2010-es évek pesti éjszakáiban. Csendháborítás, vandalizmus / bandalizmus. Számos kép, videó és hanganyag került nyilvánosságra, ám a botrányok jogi útra terelődése miatt az aktákat 100 évre titkosították.

Alkohol problémák[szerkesztés]

A nők mellett volt egy második szerelme is: a vodka. Sima, ízesített, feles vagy hosszú italként is szívesen fogyasztotta. A lényeg a minőség és a mennyiség volt minden alkalommal. 2019 vége felé kezdett leszokni az italról de 25. születésnapján visszatértek a problémák így másnap határozatlan idejű elvonóra ítélték. Családja és barátai rendületlenül támogatják felépülésében.