Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Lujzianabud/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


CocoTia[szerkesztés]

Az egzotikus hangzású CocoTia (ejtsd: kokotia) név mögött Török Ibolya (1987- ) rejlik. A pápai születésű énekesnő 2016-ban robbant be a köztudatba első dalával a "Speed of Light"-al. Már iskolás évei alatt is fontos szerepet játszott az énekesnő életében a zene, mindvégig zenekarban énekelt, népdalversenyekre járt, hangszereken játszott., sőt még az opera éneket is kipróbálta.Gimnáziumi évei alatt az Egyesült Államokba utazott, ahol diplomát szerzett, majd a budapesti Corvinus Egyetemen elvégezte Gazdálkodás és Menedzsment alapszakot és a Marketing mesterszakot is. Zene iránti szeretete egyértelművé tette számára, hogy ebben az iparban kell elhelyezkednie. Zenei szerkesztőként sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodott, és hamar megfogalmazódott benne, hogy szeretné magát kipróbálni énekesnőként is.

A CocoTia név eredete az énekesnő polgári nevének monogramjából született, ami több jelentéssel is bír, mint például a hinduknál boldogságot jelent, míg Amerikában a Tia egy közkedvelt lénynév is. Ezt követően pedig a tropikál hangzásvilághoz megszületett a Coco kötőszó.

Munkásság[szerkesztés]

CocoTia név alatt megjelenő első dal, a „Speed of Light” egy fülbemászó dallamú, szerelmes pop felvétel. Pont olyan, mint maga az énekeső: lendületes, vidám és életigenlő. Első dalát követően számos magyar és angol nyelvű dallal jelent meg a hazai zenepiacon, amik több százezres nézettséget generáltak a zenei oldalakon. Az énekesnő emellett számos híres zenésszel dolgozott már együtt, többek között Rakonczai Viktorral, Vekonyz-al, Vígh Arnolddal, Tóth G Zoltánnal és számos nemzetközi - amerikai és svéd - dalszerzőkkel.

Dalok[szerkesztés]

2016 - Speed of Light

2017 - Out of Touch

2017 - Nem Várok

2017 - Részeg Tündér

2017 - Cherry Lemonade

2017 - Rainbow

Kapcsolat[szerkesztés]

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=pz8f1ylFuOI

Facebook: https://www.facebook.com/cocotiamusic/

Weblap: http://www.cocotia.com/