Szerkesztő:Koumas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Jason Koumas[szerkesztés]

Jason Koumas,1979.09.25.Wales,Wrexham walesi válogatott, többszörösen díjazott labdarúgó.

Fájl:Http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00497/Jason Koumas 497599a.jpg

Karrier[szerkesztés]

Válogatott[szerkesztés]

Koumas ciprusi származása lévén karrierje elején döntenie kellet, hogy Wales, vagy Ciprus válogatottjában szeretne futballozni, előbbi mellett döntött. Koumas főszerepet vállalt, a 2004-es Portugál EB-re majdnem kijutó walesi válogatott teljesítményéből.

2008. június 1-től ő a válogatott kapitánya, és a jövőben is meghatározó alakja a walesi válogatottnak. tervük , hogy az ő vezérletével több mint fél évszázad után újból kijussanak a világbajnokságra.

Klubjai[szerkesztés]

Jason ifiként a Liverpoolban olyan játékosokkal játszott együtt, mint Michael Owen, vagy Steven Gerrald. Aztán 1998-ban a Tranmere Rovers csapatában kezdte el a profi karrierjét. Már akkor felfigyeltek kivételes képességeire, így 2.25£ fejében eligazolt az I. osztályú WBA-hoz. A 2005-2006-os szezont kölcsönben a II. osztályú Cardiff Cityben töltötte. A következő szezont megint a WBA mezében töltötte olyan sikeresen, hogy 2007 márciusában kiérdemelte a szezon legjobbjának járó díjat. Azonban a Westbrom-al nem sikerült a feljutás (Play-Off fináléban kikapta 1-0ra), így Koumas eligazolt a Wigan Athletic csapatához. Ahol azonban nem kap annyi lehetőséget amennyit egy ilyen zseninek kéne, igaz sérülések is hátráltatják.