Szerkesztő:Kissgbr

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Günzer Borbirtok (Villány)[szerkesztés]

A Günzer családi pincészet alakulásának története[szerkesztés]

A Günzer család a Villányi borvidéken generációk óta foglalkozott szőlőtermeléssel és bor-készítéssel.

Günzer Zoltán családi gazdasága 1990-ben kezdte meg működését, kezdetben 0,5 ha ültetvénnyel és évi 1500 palack bor értékesítésével. A szőlőültetvények kezelése és a borászati filozófia a kezdettől fogva palackos bor értékesítésére fókuszál. Technológiai beruházásuk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Boraikból próbálják a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Mára 30 hektáron gazdálkodnak, 150.000 palackot értékesítenek.

"Hiszünk a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szoros kötődésünk van."

- Günzer Zoltán

A pincészet mai formája[szerkesztés]

A családi pincészet mai formája:

Günzer Zoltán - tulajdonos

Günzer Norman - ügyvezető, marketing, sales, HR

Günzer Bea - iroda, borkóstolók

Források[szerkesztés]

[1]Günzer Borbirtok weboldal

[2]Facebook oldal [[Kategória:Bor]] [[Kategória:Villányi-hegység]] [[Kategória:Villány]] [[Kategória:Pincészetek]] [[Kategória:Borászok]] [[Kategória:Borászat]] [[Kategória:Günzer]] [[Kategória:Günzer Borbirtok]] [[Kategória:Günzer Pincészet]] [[Kategória:Günzer Zoltán]] [[Kategória:Günzer Norman]] {{DEFAULTSORT:Günzer Borbirtok (Villány)}}

  1. www.gunzerzoltan.hu
  2. Günzer Pincészet (magyar nyelven). www.facebook.com. (Hozzáférés: 2018. augusztus 13.)