Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:HirHatár

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Amerikai HírHatár, Független Amerikai-Magyar hírújság, magyar nyelven megjelenő független online újság[szerkesztés]

Az Amerikai HirHatár folyamatosan friss híreket közvetít Amerikában élő magyaroknak az óhazáról, valamint Amerikában történt fontos eseményeket, információkat magyarországi olvasói felé. Nagy hangsúlyt fektetünk a határon túli magyarság önazonosságának megőrzésére, fontos témákról, mint pl: ember és valódi közösség, örök érvényű elvek, nemzetek megkülönböztető sajátossága, emberi összetartásról és az amerikai magyarság mindennapi életéről készítünk cikkeket, interjúkat, filmeket, sok éves szakmai tapasztalattal.'Félkövér szöveg Részt veszünk, támogatjuk és tudósítunk minden fontos magyarok által szervezett eseményről és rendezvényről Amerikában. Térítésmentesen jelentetünk meg minden kulturális rendezvényt, támogatva és népszerűsítve ezzel a magyar kultúrát az Egyesült Államokban.

Az USA-ban és Kanadában él a külhoni vagy nyugati magyar diaszpóra kétharmada. Amerikában élnek , számuk meghaladja a 2 000 000 főt. Sehol a világon nem oly erős és önálló a civil társadalom, mint az Egyesült Államokban.A magyarokról külföldön alkotott kép, de az országimázs formálása szempontjából is rendkívüli jelentősége van a magyar írott és elektronikus médiáknak.

Amerikai nemzettársaink magyarként való megmaradásának és magyarul tudásának fő oszlopa: a magyar templomok, a hétvégi magyar iskolák; a magyar cserkészcsapatok; a magyar közéleti és kulturális egyesületek, valamint a magyar nyelvű médiák! --HirHatár vita 2014. december 7., 19:42 (CET)[1]

  1. Amerikai Hirhatár