Szerkesztő:HaNé89/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Mágneshorgászat:[szerkesztés]

A mágnes horgászat lényege, hogy igen erős ipari mágnesekkel (Neodímium anyagból készült) tavakban, folyókban lévő fém tárgyakat kutatunk fel és fogjuk ki. Ezzel a módszerrel keresünk elhagyott, vagy szándékosan a vízbe dobott fémből készült tárgyakat. Nagyon sok dolgot lehet így találni, elképesztő, hogy mennyi kincset vagy éppen szemetet rejtenek vizeink.

A régi fémpénzektől, mobiltelefonokat, pisztolyokig a tölènyekig,egyszerűvasdarabokon át egészen régi korok letűnt tárgyainak, kincseinek megtalálásáig szinte bármire rábukkanhatunk. Épp emiatt a mágnes horgászat egy fantasztikusan izgalmas és érdekes hobbi.

A mágneshorgászás nem csak pusztán egy hobbi, kaland, hanem tudatos környezetvédelem is egyben, hiszen a kifogott szeméttel tisztítjuk tavaink, folyóink vízeit.

Maga a mágnes:[szerkesztés]

- Erős mágneses acél fejrész és strapabíró neodímium mágnes résszel ellátott ipari termék.

- Tartós és minőségi anyaghasználat jellemzi.

- Kiválóan alkalmas különféle vastartalmú nikkel-anyagok víz alatti megtalálására.

- A mágnes vonzását számos tényező befolyásolja a horgászat során: a víz alatti tárgy anyaga, a tényleges érintkezési terület nagysága, a felület lágysága a vontatási irányhoz mérten, a hőmérséklet, anyagtípus, vastagság, laposság, súrlódási szint stb.