Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:HBence-PG/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Birodalmi inkvizítorok[1][szerkesztés]

A klónok háborújának végén a Főkancellár Sheev Palpatine aki nem volt más mint a Sith nagyúr Darth Sidious kihirdette a Birodalom megalakulását. Kihasználva azt, hogy Windu mester megpróbálta őt letartóztatni kijelentette, hogy a Jedik a köztársaság ellen fordultak és így elrendelte a 66-os parancsot. Így első körben a Klónsereg és az áttért fiatal Anakin Skywalker használatával elkezdődött a nagy Jedi tisztogatás. A veszély melyet a Jedik puszta létezése jelentett arra sarkallta az uralkodót, hogy megalapítsa az inkvizítorok szervezetét, és felkutassa és elpusztítsa az összes jedit és egész rendjüket.

A birodalmi inkvizítorok, olyan erőérzékeny ügynökök voltak, akiknek az volt az elsődleges feladata, hogy levadászák a 66-os parancsot és a klónok háborúját túlélő jediket. Ezen túl másodlagos küldetésüknek számított az erőérzékeny fiatalok felkutatása galaxis szerte, hogy aztán azokat begyűjtsék az uralkodó számára. A jedik és az erőérzékeny lények felkutatásán túl még a feladataik közé tartozott, hogy kutassanak fel és végezzenek minden olyan teremtménnyel, akik veszélyt jelenthetnek a Sith-ek uralmára.

Ezeknek az erőérzékeny ügynököknek a kiképzéséért az uralkodó új tanítványa, Darth Vader felelt. Az inkvizítorok, rangjukat tekintve a rohamosztagosok és egyéb hasonló katonai tisztek felett álltak, azok számára ők felettesnek számítottak

Öltözetük[szerkesztés]

Sötét, szürke alapú ruha, majd azon fekete páncélzat volt rájuk jellemző. Valamint egy duplapengés piros fénykard.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=g9s1Viihpp0