Szerkesztő:GutBesserWasser/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Daniel Bryan[szerkesztés]

Ehh. Elkezdtem, de mire ez a kevéske lefordult, a szubcsonk cikk törölve lett. Mivel ez itt kutya füle, nem hozom létre újra. Aki mégis megtenné, használja fel nyugodtan ezt a pár mondatot, ha értelmesnek találja.

Amerikai pankrátor, Bryan Danielson néven született 1981. május 22-én. Jelenleg a WWE-nél játszik, a ringben használt neve Daniel Bryan, de közismert a később kapott beceneve, az Amerikai Sárkány is. Leginkább a WWE-nél és a ROH-nál elért eredményei ismertek. Négyszeres világbajnok, ebből kettő WWE Bajnok, egy Nehézsúlyú Világbajnok (szintén WWE), és egy ROH Világbajnok. Rajta kívül csak CM Punk nyerte el ezt a három címet. Korábban USA országos bajnoki címet is szerzett. Egy WWE Tag Team bajnoki címet 245 napon át meg tudott tartani.

Danielson többek között Japánban is játszott, a NOAH-ban ő tartotta a junior nehézsúlyú bajnoki címet, és az NJPW-ben, ahol megosztva nyerte el a Junior Heavyweight Tag Team bajnoki címet. Több független meccsen is részt vett, é különféle bajnoki címeket nyert, melyek közül a leginkább említésre méltóak a két PWG világbajnoki, és a FIP nehézsúlyú.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Daniel_Bryan című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.