Szerkesztő:Enbéká/Átmentés/Ska

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Nem Tej Mama! Ska Projekt 2008-ban alakult miskolci ska zenekar.

Biográfia[szerkesztés]

A miskolci ska zenekar létrehozásának ötlete 2007 utolsó és 2008 első napján fogant meg az együttes dobosában, Hancsák Gergőben. Szilveszter lévén nem volt nehéz az ünneplő társaságban felbátorodott zenészekre találni, a már akkor is egy zenekarban játszó Kiss István bőgős és Veres László gitáros hamar az ötlet mellé állt.

Festői környezetben, a volt Lenin Kohászati Művek egyik irodaépületében márciusban meg is kezdődtek a próbák. Ska zenekar lévén hamar fúvósokra kellett találnia a triónak, előbb Czakó Péter (Kabinet Rt., Héliosz, Miskolci Szinfonikus Zenekar) szaxofonművész és tanár vetette bele magát a közös munkába, majd Péter Zoltán trombitájával erősítette meg a Nem Tej Mama! fúvós szekcióját. Zoli sajnos nem fújt sokáig a zenekarban, tanulmányai és a funk iránti elkötelezettsége nehezen volt csak összeegyeztethető az együttes stílusával. Azonban nem kellett sokáig másik fúvósra várni, Péter egyik tanítványában, Baris Gáborban megtalálták a fiúk a tökéletes alt szaxofonost. Így már majdnem teljes volt a zenekar, bár egy billentyűs nagyot dobhatott volna még a zenén. A megalakulás első évfordulóján meg is történt a várva várt találkozás, a Borsodi Tehetségekért Egyesület elnökében, Niczky Krisztiánban ideális billentyűsre talált a zenekar. Teljes lett tehát a felállás, jelenleg is ebben a formában játszanak.

Mivel a Ska még rétegzenének számít Magyarországon, csak kevés zenekarnak adatik meg, hogy nagy közönség előtt játszhasson. A Nem Tej Mama! Ska Projekt is inkább a klubok programját erősíti, de megfordultak már hazai fesztiválok színpadain is.

Tagok[szerkesztés]

  • Veres László „Vlagyik” – ének, gitár
  • Czakó Péter „Péter úr” – tenor szaxofon
  • Baris Gábor „Gabika” – alt szaxofon
  • Niczky Krisztián „Karcsi” – billentyűk
  • Kiss István „Putyi” – basszusgitár
  • Hancsák Gergő „Sógor” – dob

Albumok[szerkesztés]

  • Riska, a pepita tehén - 2009

Külső hivatkozások[szerkesztés]