Szerkesztő:EbolaPlay/próbalap2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Balogh Levente
Született1969. március 28.
Kecskemét
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásaüzletember
SablonWikidataSegítség

Balogh Levente (Kecskemét, 1969. március 28. – ), üzletember, vállalkozó; a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője

Pályája[szerkesztés]

Balogh Levente 20 éves kora óta vállalkozó. Kezdetben, az 1989-ben alapított családi vállalkozásban minden lépcsőfokot és szakterületet végigjárva dolgozott, az ügynöki feladatoktól a kereskedelmi és marketing igazgatói pozícióig. Miután az édesapja, Balogh Sándor által vezetett cégből (Vitapress t.) az ásványvízre fókuszáló, akkor veszteséges üzletágat leválasztotta, 2003-ban megalapította a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t, és azóta vezeti hazánk egyik magyar sikertörténetét hozó vállalkozását.

A profi cselgáncsozó a tatamit a Szentkirályi kedvéért hagyta ott. A ma négy danos, 18-szoros országos bajnok és feketeöves mester addig a sportból élt. A 2002-ben még veszteséget termelő ásványvizes üzletág az ő vezetésével kezdte meg szárnyalását és a Szentkirályi évek óta piacvezető ásványvíz márka Magyarországon. Az élelmiszer-tartósító technológusi oklevéllel is rendelkező, diplomás, ösztönös marketingzseninek tartott Balogh profi sportolói múltjából hozott küzdőszellemével és kitartásával vezette be és tette meghatározó szereplővé a Szentkirályit a multik uralta hazai piacon. Jelszava: „magyarnak maradni”, minden megmozdulásában, támogatásában megjelenik (pl. műemlékvédelem, magyar népi motívumok a palackokon, hazai sportolók pártfogása).

Kreativitását ásványvizes palackok tervezésében is kamatoztatja. Ötletei nyomán az ásványvizek palackja üzeneteinek hírvivője is egyben: küldetésének tartja Magyarország jó hírnevének öregbítését a cég termékein keresztül, itthon és külföldön egyaránt. A magyar sport elkötelezett híveként számtalan sportág és esemény főtámogatója (pl. kézilabda, futball, kosárlabda, tenisz, rali, lovaglás, vitorlázás), valamint a cég nevével jelzett vízilabda, cselgáncs és fitness kupa eseményeknek is. Mindezeken túl vállalkozásának példaértékű vezetéséért a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) előterjesztése alapján az Ügyvezető Elnökség a „2011. Év Vállalkozója” díjban részesítette. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kiemelkedő munkája elismeréseként 2012-ben „Bács-Kiskun Megyéért Díj”-at adományozott Balogh Leventének.

Személyét úgy is említik, mint Magyarország ásványvíz nagykövetét.2011-ben jelent meg saját könyve A Szentkirályi-titok címmel, amelyben betekintést enged a magyar cég és vezetője sikertörténetébe. A kezdetektől fogva nagy figyelmet fordított az ásványvízfogyasztás kultúrájának, tudatos fogyasztásának megismertetésére. Nyilatkozataiban rendszeresen felhívja a figyelmet az egészségtudatosságra és a természetes ásványvíz modern életvezetésben játszott egyre nagyobb szerepére.

Civil és társadalmi szerepvállalásai:[szerkesztés]

  • Budapesti Honvéd Sportegyesület Judo Szakosztályának volt elnöke
  • Magyar Senior Judo Klub tagja
  • Magyar Lovas Szövetség Western Szakágának elnöke
  • Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség tagja