Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Dunamenti Kenguruk

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Dunamenti Kenguruk 2007-ben alakult Ausztrál-Magyar krikettklub. A 2024-es szezonban a magyar másodosztálynak tekinthető Hungarian Cricket League-ben szerepel illetve az ECS 2024 Hungary tornán is részt vesz.

A Kenguruk, kapitányunk Török Gábor vezetésél a 2008-as szezonban csatlakoztak a magyar krikett ligához. A Kenguruk összetétele nagyrészt magyar játékosokból tevődött össze akik érdeklődést mutattak a sport iránt. Néhány krikett, baseball tapasztalattal rendelkező játékos alkotta a csapat gerincét pár külföldivel kiegészülve.

2020-ban a Kenguruk megerősödtek a Duncan Showbridge vezette Bat and Ball akadémiájáról beépülő fiatalokkal akik egyre komolyabb minőséget kezdtek el képviselni a csapattal. Ennek eredményeként a Kenguruk megnyerték 2022-ben a harmadosztályú bajnokságot és 2023-ban is meglepő eredményeket értek el a másodosztályban. A sikerek hatására egyre több Kenguru kapott válogatott meghívót. Jelenleg a Dunamenti Kenguruk az egyetlenegy krikettcsapat a magyarországi 13 klub közül ahol native magyar játékosok vagy magyar származásúak játszanak néhány külföldivel kiegészülve, a többi csapat itt élő külföldi játékosokból tevődik össze.