Szerkesztő:Deligabi/Wm

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Wiseman a zenekar kabbala figurája a kezdetek óta, egy hosszú hajú, hosszú szakállú, öreg bölcs. Ő jelképezi a minden idők dicső értékeit. Szerepel a borítókon, koncerteken, díszleteken, története folytatódik az albumokon, stb.


  • Wisdom EP:

A békét és nyugalmat gonosz erők zúzták porrá, a könyveket elégették, a tanítókat, tudósokat megkínozták és elpusztították. Wiseman, talán már az utolsó élő tudós volt, akinek szájára sötét mágiával egy vasrácsot rögzítettek, hogy többé ne hirdethesse a régi idők értékeit. Végül egy csoda folytán kiszabadult láncaiból és vele együtt megmenekült az elrejtett könyve is, a Words Of Wisdom. Ez tartalmazta a kor összes tanítását, bölcsességét, tehát minden tudást, amit az emberiség addig felhalmozott.

  • Words Of Wisdom:

Wiseman egy titkos erdő mélyére menekült, és egy barlangban talált biztos menedéket. Hamarosan szép számmal sereglettek köré az arra hivatottak, ő pedig a könyve segítségével tanítani kezdte az egybegyűlteket.

  • At The Gates:

Wiseman egyik hű tanítványát hamis ígéretekkel megkísérti az ördög, és alkut kötnek. A tanítványnak a mennyország és a pokol kapui előtt kellett döntenie, de emberi gyarlósága erősebbnek bizonyult igaz hiténél.

  • Judas:

Az ördöggel való megalkuvás Wiseman elárulását jelentette, vagyis Judasnak el kell pusztítania mesterét. Az viszont nem derül ki, hogy sikerrel jár-e.

  • Marching For Liberty:

Wiseman rádöbbentette Judast tettének súlyosságára és értelmetlenségére, ezzel ismét a maga oldalára állítva őt. Hamarosan aztán elérkezett a nap, amikor Wiseman úgy érezte, hogy több tudást már nem tud átadni tanítványainak, így élükön elindult a gonosz hatalom megdöntésére.