Szerkesztő:DOGZ

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A DOGZ Együttes

A csapat: DOGZ

A klikkünk ami 3 fanatikus hip-hop függőt foglal magába. Ez a formáció 2006 nyarán forrta ki magát, a jelenlegi felállásba. Zenei irányvonalunk Southside Hiphop. Három kutya: a pörgős: KoXXa,a veszett: Skich, és a flegma: Kicsi 'm Már a csapat születése elött mindhárman igazi barátok voltunk. És hogy miért pont DOGZ? Miért, mi más? Három veszett eb akik elugatják azt amit az élettől látnak. Jót-rosszat, édeset-keserűt.

KoXXa

A dátum 1984 ekkor láttam meg a napvilágot Cegléden. Az iskolában a jótanulók, de nem az eminensek csoportjába tartoztam. Egy visszahúzódó csendes srác voltam, a szüleim szerint jó kis gyerek, aki soha nem rosszalkodott. Aztán történt valami és 14 éves koromra a jó kiskölyökből egy nagypofájú suttyó lett. Így kezdődött a folyamatos lázadások korszaka. Elkezdődtek a hétvégi kimaradozások stb.. A középiskolában még durvábbá vált a helyzet, ott aztán ment mindnen, de azt hiszem ezeket jobb ha nem írom le. A verekedés majdnem mindennapos dolog volt. A stílussal kb. 9 éves koromban ismerkedtem meg. Az első zene amivel megismertem a rap-et, a "who I em" című nóta volt. Nagy hatással volt rám, és megfogadtam, hogy leszek én még nagy raper. 97' körül bekerültem egy bandába ahol az első szövegeimet írtam, (utólag bevallva eléggé viccesek voltak de valahol el kell kezdeni.) itt ismertem meg Kicsi m'-et. Rá egy évre sikerült összehoznom egy számítógépet. Ezen a gépen születtek az első nótáink. (ezek még a szövegeknél is viccesebbek voltak, de mint mondtam “valahol”...). Meghatározó tényező volt még az is hogy családomban sok komoly zenész van, igy ebből a háttérből sokszor meríthettem és a mai napig is merítek munkáim során. Rengeteg támogatást kapok a családomtól nélkülük nem lehetnék Koxxa Hogy miért csinálom? Mert szeretem a zenét. Szeretem amikor a közönség elé kiállok és olyan fajta megbecsülést, tiszteletet és szeretetet kapok ami nem hasonlítható semmihez. Az elismerés! Mindannyian vágyunk arra hogy a munkánkat elismerjék. A zeneírás számomra nem csak egyszerű időtöltés az életem részévé vált mint valami kábítószer. Csak itt az adag nem gramban hanem harmóniákban mérhető. Összegezve a zene szerete, a közönség szórakoztatása és az elismerés az ami engem motívál. “A gyerekes álmok beteljesülni látszanak”


m

Nem kertelek fiúk-lányok.. beteg vagyok. Betegségem a ritmus, az ütem, és a temperamentum. 82-ben megszülettem az Air Force One-nal együtt, és mint bárki más, 10 évig csak kerestem önmagam. 92-'93 magasságában Dr. Dre "Chronic" címü albuma ráébresztett arra ki vagyok, mi vagyok. Innen a fanatizmusom. Az igazat megvallva amíg odakint a Hip-Hop szülőhazájában belenevelkednek az emberek a stílusba, én beleneveltem magam a "Bajnokok" segítségével. Hálával tartozom Édesanyámnak éa a Bátyámnak az életemért és azért aki vagyok. "Az életem a ritmus, a lelkem a rím."

Skich

1983. November 11.-én születem Budapesten Angyalföld szívében. A fekete zene szeretetét a Bátyámnak köszönhetem, ugyanis kb. 6éves korom óta fertőzött a kultúrával. kb.14 éves lehettem, mikor megfogalmazódott bennem a gondolat, miért ne ragadhatnék én is mikrofont, és mondhatnám el mindenkinek, mit élek át, mit gondolok az életről. Több próbálkozásom is volt, több-kevesebb sikerrel. Majd úgy adta a sors, hogy az utam a 29-es körzetbe vezetett, ahol megismertem KoXXát, és Kicsi m-et. Igy született meg a Dogz mely most már életem részévé vált! „Amiben hiszünk, az valóban létezik.”