Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Dávidxyz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Üdv! Dávid vagyok, és már néhány éve a RolePlaying al foglalkozom. Most a RolePlay ról fogok írni.


RolePlay magyar elnevezése szerepjáték. Sok játékban megtalálható ez a RolePlay stílus, vagyis szerepjáték. pl.: San Andreas MultiPlayer(SA:MP), Vice City MultiPlayer(VC:MP).

SA:MP fogalmak:


Két csokorba sorolnám:

RolePlay:


RolePlay = MetaGaming(MG) = Sokszor használják. MetaGaming, ez olyan cselekedet, hogy ugye ha 'szerepet játszunk akkor olyan mint ha mi lennénk emberünk helyébe. Vannak hibák, semmi se tökéletes szóval a Chat ablakunkban megjelenhet másnak a neve.. Hadd példázzak: Szakal_David mondja: mijáratban van? - a másik mondja semmi különös nem történt velem Szakál Dávid, de IGAZÁBÓL nem tudhatná hogy az aki megszólalt Szakál Dávid volt. PowerGaming(PG) = Amikor egy bizonyos helyzetben az emberre fogják a fegyvert nem csinál semmit, ütöget stb. IGAZÁBÓL nem merné.. Ezt nevezik PG nek. RevengeKill(RK) = Hmm. Revengekill. Halál utáni bosszú, ugyanis vannak függők akik ,, bele bolondulnak " a játékba és nem bírják elviselni hogy vesztettek(meghaltak). Vissza megy és meg öli. DeathMatch(DM) = RP ben ezt úgy nevezik, OK nélküli ölés. Ez olyan mintha igazából össze-vissza lövöldözne.. OutOfCharachter(OOC) = Magyar jelentése: Karakteren kívül. Szóval olyan információ amit nem a KARAKTERnél tudott meg, hanem OOC vagyis, a karakteren kívül. Parancsra is vitték az RolePlayGamingosok ezt /b vagy /o esetleg (()) InGame(IG) = Magyar jelentése: Játékban. Sokszor a RolePlay szervereknek van weboldaluk, fórumuk amin felvétel esetleg más dolgokról beszélnek. ' Keress meg IG ' szokták mondani. Ez azt jelenti keress meg a játékban. InCharachter(IC) = A karakteren belül.. Nagyjából az mint az InGame NONRP = Ha valaki NEM tartja be ezeket a szabályokat hogy NO RK, DM, PG, stb. Ezért sokszor kitiltással vagy más büntetéssel jutalmazzák a ' nonosokat '.

Egyéb stunt(ugrásos,bigjumpos) ölős (DM) szerveren DriveBy(DB) = Az E,Q gombokkal tudunk VEZETÉS KÖZBEN is lőni kis gépfegyverekkel ez a DB. Szokták még azt is hogy rámegy a kocsival az emberre. HeliKill(HK) = Ez egyértelmű, a helikopter rotorjával 'ledarálja' az embert. TeamKill(TK) = Csapatölés, büntetés jár érte általában. DeathMatch(DM) = Ölés.

Amit általában mindenhol használnak:

Kick = Kirúgás (UN)Mute = Némítás Slap = Feldobás Ban = Kitiltás ( persze fel is lehet oldani ) Cheater = Csaló Még sorolhatnám.

SAMP FÓRUM(angol): forum.sa-mp.com SAMP FÓRUM(magyar):samp-forum.extra.hu Itt találhattok még több infót!