Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Czerovszki Dániel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Gipsz Jakab élete, munkássága[szerkesztés]

Hasonló lehetett a kinézete (barna szemek, sötétbarna bőrszín)

Születése és gyermekkora: Gipsz Jakab 1969. március 27-én született Dunántúl, a Tolnay hegyhátnál. Születése elég rossz körülmények között történt meg egy kis falusi házban (a higéniára egyáltalán nem figyeltek, ezért lett később súlyos fülfertőzése, ami miatt később műteni, majd amputálni kellett a fülét). Otthon nevelkedett, falun. Az állatokat etette már négy éves korától. Szülei tanították, iskolai oktatást nem kapott. Két testvére született: Gipsz Annamária József, Gipsz József Annamária. Azért csak ő kapott különleges nevet, mert ő született meg harmadikként és 6,9 kg volt (szülei ezért a gyönyörű számért megkedvelték).

Ez a kép már 2010-ben történt, a bátyja, József nyírja le éppen a haját.

Munkássága: Amint korábban már olvasták, 4 évesen már a juhokat hajtotta, a marhákat etette. 14 évvel később saját válalkozásba kezdett: jótékonysági szervezetet működtetett, állatokkal foglalkozott. 2010-ben belevágott élete legnagyobb bizniszébe: megalapította a Gipsy Barber Shop-ot. A fodrászat neve a saját vezetéknevéből ered, de nem akarta teljesen leutánozni. A fodrász mesterséget még gyermekkorában tanulta nagyanyjától, aki Belovárból (Horvátország egyik városa a határ mellett) jött le hozzá látogatóba.


Betegsége: Születése körüli higéniák miatt súlyos fülfertőzést kapott el. Próbátak mindenféle orvosi beavatkozást végrehajtani, de akkor még az orvostudomány nem volt elég fejlett hozzá. Sajnos csak úgy tudták elkerülni a halálát, hogy leamputálták a jobb fülét (ebben a műtétben a szeme is megsérült, így jobb szemére megvakult), Ez után pedig össszeóvarták. Így a jobb fülére fülére megsüketült, és a jobb szemére megvakult.

Feleségével, Linizzoval, 1997

Kinézete: 170 centiméter magas volt, testalkata: erős, izmos, bőrszín: fekete, ruhastílus: lezser, buggyos nadrág, németes sapka, öltöny, fehér ing, mindenki szerette, snájdig embernek tartották.


Családja, gyerekei: 1992-ben ismerkedett meg élete szerelmével, Luca Linizzoval. 3 évvel később összeházasodtak 2 gyerekük született. Házasságuk után, 2004-ben Szolnokra költöztek, ahol majd később megalapították a Gipsy Barber Shop-ot. Felesége Olaszországból menekült el, ahol gyilkossággal vádolták. Források szerint 19 férfit gyilkolt meg, akiket később hordókban érlelt, megolvasztotta őket, majd lekvárnak felhasználta az éhínséges időkben. Gipsz Jakabot ez nem érdekelte, megbízott a feleségében.


Tévhitek Gipsz Jakabbal kapcsolatban: Napjainkban már csak megszokásból használják a Gipsz jakab névet egy random emberrel kapcsolatban. Sajnos ez számára elég sértő lehet, ugyanis a Pokolból lát minket (őt is vádolták gyilkosság gyanújával, emiatt 2 évre börtönbe csukták). Innen is kérek mindenkit, hogy ne használja ezt a nevet!


Halála: 2014-ben sétált az utcán. Ekkor kezdett el Szolnokon nagyon beindulni az autó forgalom. Ezért rengeteg autó árt a környéken és amikor lelépett egy piros lámpánál, akkor egy autó halálra gázolta őt. Kérésére szülei házában temették el.