Szerkesztő:CreaCat/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kiss Barni

Kiss Barni
Életrajzi adatok
Született2007.09.25.
Budapest
SzármazásBudapest, Magyarország
Pályafutás
Műfajokpop, alterpop
Aktív évek2022-
Híres dalLet you see, Dream, Remember
Hangszerzongora
DíjakDunaújváros Hangja - első helyezett
Tevékenységénekes

dalszerző

zeneszerző
SablonWikidataSegítség

Kiss Barni zenész, énekes (2007.09.25.-) a 2022-i év Dunaújváros Hangja tehetségkutató első helyezettje.

A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte tanulmányait, majd a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnáziumában folytatta útját 7.-8. osztályos tanulóként (2020-2022). Jelenleg a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium dráma tagozatán egyengeti színművészeti tanulmányait másodévesként (2024).


Zenei karrierje

Kisgyermekként a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában találkozott elsőként saját lehetőségeivel a zenei karriert tekintve. Alsó tagozatosként és 5-6. osztályosként a zenei kórus tagjaként számos énekkari és színpadi rendezvény során élhette ki a benne rejlő zenei tehetséget, még szóló fellépőként is. Évek óta saját dalokat írt, eleinte csak saját maga szórakoztatására, de idővel komolyabban vette saját tehetségét, és ebben nem kellett messzire mennie.

A dunaújvárosi Bakelit Hangstúdióban találkozott Futó-Mészáros Krisztina Énektanárával, akivel az ének és hangtechnika fejlesztése során figyeltek fel élete során sokadjára énekbeli tehetségére és lett ösztönözve és támogatva általa, hogy induljon a hamarosan megrendezésre kerülő helyi tehetségkutató versenyen. Amit aztán 2022. nyarán szinte játszi könnyedséggel nyert meg első helyezettként. Az említett tehetségkutató a zene iránt érdeklődők körében került megrendezésre Dunaújváros Hangja Tehetségkutató néven.

2022-ben Dunaújvárost felváltotta Budapest és a szórakoztatóipar másik oszlopos szereplője, azaz a színművészet kezdett főszemponttá válni Barni életében, ami által tökéletes alapot sajátíthat el az előadói kultúra tekintetében és egy stabil kiállást adhat számára az előadói lét izgalmai ellenére.

Ám emellett a zene sem került mellékvágányra. Oly annyira nem, hogy a Bakelit Hangstúdióban szerzett kapcsolatoknak köszönhetően kezdett egy nagy album körvonalazódni az elmúlt évet tekintve, amely aztán 2024-ben valósággá is vált Futó Gábor produceri munkájával közösen.

Elmondható róla, hogy fiatal kora ellenére már kész tervei vannak a jövőjét illetően, álmai megvalósításáért mindent megtesz.

Kiss Barni első nagy albuma a CHOKEHOLD 2024. április 4. dátummal jelent meg a nagy közönség részérre 11 saját maga által írt és megannyi érzéssel tűzdelt angol nyelvű dallal.


Diszkográfia

  • CHOKEHOLD (2024)
Év Album Dal
2024 CHOKEHOLD Let you see
2024 CHOKEHOLD Dream
2024 CHOKEHOLD Remember
2024 CHOKEHOLD Last Supper
2024 CHOKEHOLD Other Woman
2024 CHOKEHOLD Our Story
2024 CHOKEHOLD Summer Affair
2024 CHOKEHOLD Just a Child
2024 CHOKEHOLD Called Me
2024 CHOKEHOLD Addicted


Megjelent dalok

  • Let you see / CHOKEHOLD (2024)
  • Dream / CHOKEHOLD (2024)
  • Remember / CHOKEHOLD (2024)


Videóklipek és Dalszöveg videók

Év Cím Album Link
2022 "remember" Videóklip CHOKEHOLD link
2023 "dream" Videóklip CHOKEHOLD link
2024 "let you see" Official Lyrics videó CHOKEHOLD link


Magyarországi fellépései

  • 2023: Dunaújváros, Parázs Varázs
  • 2022: Dunaújváros, Dunaújváros Hangja


Díjak és jelölések

Év Esemény Díj Jelölt alkotás Eredmény
2022. augusztus Dunaújváros Hangja Tehetségkutató Dunaújváros legjobb hangja Elnyerte


CHOKEHOLD (2024): Szöveg: Kiss Barni Zene: Kiss Barni. Közreműködők: Vokál: Futó-Mészáros Krisztina, Mastering: Gresicki Tamás (Gresta Mastering Stúdió), Zenei producer: Futó Gábor, Stúdió munkák: Bakelit Hangstúdió, Producer: Kiss Norbert, Hozzáférés: 2024. április 4. Hozzáférés: 2024. április 4.