Szerkesztő:Candence

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Cudié Bonbonok[szerkesztés]

Spanyolország kedvenc bonbon gyártója 1946-óta. A mai napig kézzel készítik a bonbonjaikat az eredeti családi recept alapján. Mára már a harmadik generáció is a cégnél dolgozik, akik az eredeti receptúrát kiegészítették új, modern ízvilággal, amely megadta a csokoládék különlegességét, és egyediségét. A recept a mai napig családi titkok. Különlegessége még a csokoládéknak, hogy valódi kakaóbab felhasználásával készítik a csokoládét. Magát a kakaóbabot ők dolgozzák fel, szintén kézzel, és ők maguk készítik el csokoládé masszát, amelyből végül maga a praliné is lesz.

Cudié története:[szerkesztés]

1940: Josep Cudié vezető pékként kezd el dolgozni a Joan Trens és Riba cukrászdánál.

1943: Egy új csokoládé családot dolgozott ki, amely a Cro-Cream volt. A csokoládé annyira népszerű volt, hogy végül a ma is használatos Catánies nevet a vevők adták a csokoládénak.

1946: Josep Cudié saját cukrászdát nyitott.

1960: Cudié regisztrálta a Cro-cream és a Catánies márkákat.

2010: ISO 22000 Élelmiszer tanúsítványt szerez a cég.

2013: A cég több mint 20 országba exportál.

Termékek:[szerkesztés]

Catánies[szerkesztés]

A Cudié legszimbolikusabb bonbon alkotása. Szárított gyümölcsök és a csokoládé tökéletes alkotása. A praliné közepén karamellizált Marcona mogyoró található, amelyet valódi kakaóporral hintettek meg. Ötféle ízesítésben kapható: Classic, Zöld citrom, Kávés, Étcsokoládé, Görög Joghurt.

Turron:[szerkesztés]

Katalánok klasszikus karácsonyi desszertje újratervezve. Karamellizált Marcona mogyorót diós pralinéval vonták be, és kakaóporral hintették meg.Ötféle ízesítésben kapható: Classic, Zöld citrom, Kávés, Étcsokoládé, Görög joghurt.

Macadámia diós bonbon[szerkesztés]

Cudié egyik legkülönlegesebb bonbon alkotása. Hagyományos eljárással, kézzel készült csokoládék. A makadám diót fehér csokoládé pralinéval vonták be és valódi kakaóporral borították be.

Gaudí bonbon[szerkesztés]

Gaudí ihlette ezt a csokoládé csodát. A karamellizált mogyorót dió praliné veszi körül, kakaóporral vonták be.

Bonbon különlegességek:[szerkesztés]

Gourmet bonbonok[szerkesztés]

A Cudié legkreatívabb bonbonjai. Különleges ízviláguk mellett a kinézetük is rabul ejtő. A csomagolásban az alábbi ízesítések találhatóak: Rózsa, Fahéj, Kókusz, Mandula, Lime, Banán.

Prémium bonbonok:[szerkesztés]

Különleges, egyedi és látványos bonbonok a Cudié-tól. Hagyományos csokoládé receptek modern átdolgozása. A csokoládék kézzel készültek. Az alábbi ízvilággal kaphatóak: rózsaszirom, fahéj, mandula, narancsos-szarvasgomba, tengeri só, kávé.

Know-How:[szerkesztés]

A legjobb minőségű Marcona mandula  szemek kiválasztása.

90 C-on pörkölik és karamellizálják a mandulaszemeket, méz és víz hozzáadása nélkül.

Praliné: 8 órán keresztül dolgoznak a masszával, ameddig el nem érik a kívánt textúrát. 

Végeredmény: ropogós  nem túl édes mandula illetve  finom és könnyű praliné

Forrás:

Cudie Magyarország Hivatalos weboldala

Cudie Spanyol Weboldal