Szerkesztő:BugZ

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A bugZ zenekar 2002-ben alakult. Az alapító tagok Fischer Róbert és Domokos Balázs bár eltérő stílust képviseltek, gyorsan közös hangra találtak. Néhány hónapon át tartó doboskeresés és próbálkozás után összeállt a csapat.

A zenekar 2003-tól az alábbi felállásban zenélt:

Fischer Róbert - gitár, ének Domokos Balázs - basszusgitár, vokál Nagy Dezső - dob Nagy Péter - gitár


Nagy Péter néhány koncert után egyéb elfoglaltságaira és zenei stílusirányzatának eltérése miatt kilépett a zenekarból. A bugZ úgy döntött, hogy nem keres utódot, inkább trió felállásban folytatta a munkát.


A zenekar 2004 elején rögzítette Megaszt(á)r című, három dalt tartalmazó demoját a H15 stúdióban, Mecseki Tibor hangmérnök segítségével. A visszajelzések pozitív mivolta ellenére kiadóhoz nem jutott el az anyag, így főleg magán úton került terjesztésre. A három szám három különböző stílusjegyekkel feruházott alkotás volt. A címadó dal pörgős, punk-rock jellegű dinamizmusa mellett az Egy Kis Élet című lassúbb elmélkedés, és A Másik Oldalon elnevezésű, sokak által vitatott módon "pszichedelikus" alternatív rockba hajló nóta kapott helyet.

Fájl:Http://bugz.hu/pix2005/bugZmegasztar front.jpg

A 2005-2007-es évek a koncertezés és a zeneszerzés jegyében teltek. Tehetségkutatókon, kisebb nyári fesztiválokon lépett fel a zenekar. 2007 nyarának végén elkészült az első klip is a Kislány Koromban című dalra. A házi készítésű videó különlegessége, hogy részben az Üvegtigris című, méltán népszerű magyar vígjáték forgatási helyszínén került felvételre.


2007 közepén-végén megérett a döntés, és a bugZ nagylemez-felvételre adta a fejét. Domokos Balázs időközben belépett az Unbowed nevű metalcore formációba. Mivel hozzá közelebb álló zenei stílust képviselő zenekarról volt szó, és mivel egyéb elfoglaltségai miatt nem tudta vállalni, hogy két bandában dolgozzon teljes erőbedobással, 2007 végén kilépett.


A bugZ első nagylemezét az érdi Fantomas stúdióban rögzítette, Birkás Geri és Szekeres András vezényletével. A korong előreláthatóan 15 dalt tartalmaz majd, régi és új nóták is megtalálhatóak lesznek rajta, és az EDGE Records gondozásában jelenik meg. A kiadás 2009 július 5.-re várható.