Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Briomassza/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Megújuló energiaforrás - biomassza felhasználás[szerkesztés]

Magyarország közismerten kiváló mezőgazdasági termelési adottságokkal rendelkezik.[szerkesztés]

Az elmúlt időszakban előtérbe kerültek a hagyományos tüzelési módszerek, tüzelőanyagok: szalma, ocsú, fa. Ezek mai összefoglaló megnevezése a „szilárd biomassza”. Szerte az országban és határainkon kívül is (régi-új) biomassza tüzelésű kazánok, fűtőberendezések, erőművek, pellet/brikett üzemek kiépítése történik, amelyek tüzelő- vagy alapanyag ellátási projektjeiben több cég is aktívan részt vesz.

Biomassza felhasználási tevékenységekkel - mint pl. bálázás, nád, szalma terület biztosítása, ocsú eladás, legelők fától való kitisztítása - gazdaságunk számára kiegészítő bevételi forrást eredményezhetünk, ugyanakkor hozzájárulhatunk, hogy országunk az alternatív energiaforrások lehetőségeit kiaknázva élhetőbb, energiatakarékosabb,környezettudatosabb élettérré váljon.

Azok a gazdasági modellek, amelyek egy fenntartható jövőt kívánnak megalapozni, az energiatakarékosságot, a hatékonyságot, a megújuló energiaforrások fokozott felhasználását helyezik előtérbe. Ezen gazdaságok célja az, hogy részesei lehessenek annak a nemzetközi törekvésnek, amely a költségek optimalizálásával a fenntartható energiafelhasználást valósítja meg, ezen belül a magyar gazdaságban a megújuló energetika területén kívánnak mértékadó piaci pozíciót betölteni. Küldetésüknek tekintik, hogy szilárd biomassza kereskedelmi tevékenységükkel hozzájáruljanak a közösségi energia- és hő ellátás biztosításához és egyben a hazai regionális gazdaság élénkítéséhez.

---

Azért, hogy ne maradjunk konkrét példa nélkül, ilyen tevékenységet folytató cég a Brio-Massza Kft, amely az ország egész területére kiterjedő üzleti kapcsolata révén több alvállalkozóval együttműködve klaszter jellegű ügymenettel lehetőséget biztosít a folyamatos növekedésre a megújuló energiaforrásokon belül. Partnereikkel együtt a szakma számos ágazatát képviselik és munkájukkal elősegítik a Nemzeti Energiastratégia – azon belül a meglévő energiafelhasználás zöld energiával történő kiegészítése, helyettesítése – terveinek megvalósítását.

Amennyiben érdekli a Brio-Massza Kft. további tevékenysége és bővebb információt szeretne róluk kapni vagy szeretné felvenni a a munkatársakkal a kapcsolatot, lehetősége van erre az alábbi webcímre kattintva: www.briomassza.hu