Szerkesztő:Bbthekingg/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Beton Kempo Sportegyesület egy Budapesten műkődő Zen Bu Kan Kempo sportegyesület, küzdősport és harcművészeti klub. Az egyesület két csoportban - 14 év alattiak és felettiek - minden korosztály számára biztosít edzéslehetőséget.

Történelem[szerkesztés]

1996-1999 A korai idők...[szerkesztés]

Az edzések 1996-ban indultak, ekkor még nem önálló egyesületként, hanem a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség égisze alatt. A klubnyitást a szövetség inspirálta, a szövetség vezetője, Lévai László kérte fel a kempo két friss feketeövesét Voicsek Viktort és Bakos Balázst.

A felnőtt edzések Budapest XI. kerületében, a Beregszász úti iskola tornatermében indultak Bakos Balázs vezetésével. Az első edzés 1996. október 25-én pénteken volt. Az edzésen hárman vettek részt, és az erőnléti rész után alaptechnikákat - ütéseket és rúgásokat - gyakoroltak ütőpárnára. A létszám hamarosan 10 fő körülire duzzadt, köszönhetően annak, hogy Bakos Balázs továbbra is látogatta a városmajori BSE vívóteremben a központi zen bu kan kempo edzéseket, és ott toborzott.

A gyermek edzéseket Voicsek Viktor kezdte szintén Budapest XI. kerületében, Gazdagréten egy óvodában. Később a gyermekcsoport is átköltözött a Beregszász úti iskolába.

1999-2013 Egyesületként Gazdagréten[szerkesztés]

1999-ben a Fővárosi Bíróság bejegyezte az egyesületet Gazdagréti Zen Bu Kan Kempo Harcművészeti Egyesület néven.

2006-ban Voicsek Viktor gyermek tanítványai felnőttek, és igény merült fel egy új ifjúsági-felnőtt kempo klub indítására. Így alakult meg az A-Klub Budapest I. kerületében a Mészáros utcai iskola tornatermében. Ezzel egy időben a Beregszász úti gyermek edzéseket Buzás Gyula vette át.

2009-ben Buzás Gyula átadta a gyermekedzések vezetését Bakos Balázs tanítványainak. Így a felnőtt és a gyermek edzés egy irányítás alá került.

2012-ben avatta az egyesület első válogatott versenyzőjét Simon Gergely személyében, aki az azévi Portugáliában megrendezett Összharcművészeti Bajnokságon ezüst érmet szerzett knock down versenyszámban.

2013- Új design, új helyszín[szerkesztés]

Az edzés helyszíne megváltozott, Budapest XI. kerületében a Móricz Zsigmond körtéren lévő iskola tornaterme az új helyszín. A helyszínváltoztatás és a jelentős marketing munka az ország kiemelkedő zen bu kan kempo egyesületei közé emelte a Beton Kempo Sportegyesületet.

2014-ben Bakos Balázs átadta az edzések vezetését egy 5 tagú edzőit testületnek, akik a gyermek és felnőtt edzések tekintetében is elvégzik a szakmai munkát.

2015-ben az egyesület nevet és arculatot váltott: Gazdagréti Zen Bu Kan Kempo Harcművészeti Egyesület helyett Beton Kempo Sportegyesület néven folynak a kempo edzések.

Események[szerkesztés]

Az egyesület tagjai rendszeresen aktív résztvevői a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség eseménynaptárában szereplő kempo versenyeknek, edzőtáboroknak, bemutatóknak, minősítő vizsgáknak és egyéb programoknak. Emellett saját események is megrendezésre kerülnek.

Klub edzőtáborok[szerkesztés]

Hagyomány mind a gyermek, mind a felnőtt edzésen hétvégi klubtáborokba vonulni.

Az első gyermek klubtábor helyszíne egy vadászház volt Telki külterületén, a továbbiak már Biatorbágyon kerültek megrendezésre.

A felnőtt klubtáborok helyszíne a Balaton: Balatonfűzfő vagy Balatonvilágos.

A táborokban napi 3 edzéssel kerül megrendezésre.

Házi vizsgák[szerkesztés]

A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség szabályai értelmében a központi vizsgákon 9. kyu fokozattól vehetnek részt a tanulók, a 11. és a 10 kyu-s vizsgát házi minősítő vizsgákon szerezhetik meg. A Beton Kempo Egyesületben a vizsgákat évente két alkalommal, tavasszal és ősszel, a gyermek és felnőtt csapatokat összevonva kerülnek megszervezésre.

Eredmények[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

  • ...

[[Kategória:Magyarországi sportegyesületek]]